S'inicien les obres per rehabilitar el tancament i tanca del xalet Centella

Aquest edifici públic, ubicat al carrer Colom i que acull l'Oficina de Turisme, respecta la seua arquitectura original centenària.

Imagen que acompaña la notícia
Hui s'inicien les obres de rehabilitació del tancament i tanca del xalet Centella, edifici municipal construït entre els anys 1927 i 1930 al carrer Colón i que, actualment, acull l'Oficina de Turisme. Donat a l'estat de deteriorament i la seua composició constructiva, s'enderrocaran i reconstruiran els pilars que suporten el tancament de la finca.
 
Es tracta d'una actuació urgent a causa del trencament dels pilars que defineixen el tancament i que, a més, són suport principal de les reixes de serralleria que envolten el frontal de l'edifici i el jardí. Aquest trencament produeix una manca de seguretat de l'element, amb perill de caiguda tant a l'espai públic interior de la parcel·la com al viari públic del carrer Colón. De manera preventiva s'havia tancat el tancament i s'havien amarrat alguns dels pilars per garantir la seguretat dels vianants. I hui s'han començat a desmuntar les reixes per poder, posteriorment, demolir els 20 pilars ceràmics de la tanca amb mitjans manuals. Aquests pilars seran construïts de nou amb maó ceràmic i sobre ells es reposaran les reixes metàl·liques existents, que també seran reparades.
 
L'Alcalde Marcos Zaragoza ha visitat aquest matí el xalet Centella per comprovar l'inici de les obres, el període d'execució de les quals es preveu que dure un mes. Aquest xalet, propietat municipal des del 2009, és obra de l'arquitecte Juan Vidal Ramos, un dels arquitectes alacantins més reconeguts i autor d'edificis tan emblemàtics com el MARQ, el Palau de Diputació i el Mercat Central d'Alacant

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 18 de Juny de 2024