El Ple aprova sol·licitar a la Generalitat la sortida de la Vila Joiosa de l'àrea de prestació conjunta de taxis de la Marina Baixa

El Ple també ha donat llum verda per sol·licitar a la Universitat Miguel Hernández que la Vila Joiosa aculli les proves d'accés a la universitat el curs vinent i que es destinen 50.000 euros a l'estudiantat universitari en el pressupost del 2025.

Imagen que acompaña la notícia
El Ple de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, convocat hui en sessió ordinària, ha acordat per unanimitat sol·licitar a la Direcció General d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible l'escissió de la Vila Joiosa de l'àrea de prestació conjunta de taxis de la Marina Baixa. A la proposta, presentada per urgència pel regidor de Mobilitat Urbana, Jaime Santamaría, s'hi ha adherit el grup municipal socialista. Aquesta proposta pretén solucionar la problemàtica del sector del taxi a la Vila Joiosa i comporta que, després d'haver aconseguit l'eixida de la Vila Joiosa de l'àrea, s'elabore una ordenança municipal que regule el funcionament del sector, en el text del qual intervindran els mateixos taxistes.
 
En un altre punt de lordre del dia, s'han aprovat per unanimitat dues propostes que han estat adaptades per ser presentades conjuntament per tota la Corporació. D'una banda, una moció per sol·licitar a la Universitat Miguel Hernández d'Elx que la Vila Joiosa aculla les proves d'accés a la universitat el proper curs 2024-2025. I d'altra banda, una moció per destinar un import més gran d'ajudes, de prop de 50.000 euros, a l'estudiantat universitari en el pressupost de 2025. També s'ha ratificat l'adhesió de l'Ajuntament de la Vila Joiosa al manifest presentat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI el proper 28 de juny.
 
El ple ha desestimat la proposta del grup municipal de Vox de canviar el nom de l'avinguda del País Valencià per Regne de València. L'Alcalde Marcos Zaragoza ha recordat que aquesta denominació respon a un acord plenari del 5 de juliol de 1979 “que hem de respectar”. En aquest sentit, ha explicat que es tracta d´una nomenclatura consolidada entre la ciutadania i a nivell administratiu, per la qual cosa “no hem de generar polèmiques innecessàries ni molèsties als veïns, sinó centrar-nos en els seus problemes reals, ni tampoc haver de destinar recursos econòmics i càrrega extraordinària administrativa per aconseguir aquest canvi de denominació”. Així mateix, Zaragoza ha recordat que no s'ha pogut completar l'últim canvi de nom d'un carrer del municipi a causa de la complexitat del procediment i de les conseqüències per als administrats, tot i estar aprovat per ple.
 
També s'han rebutjat les mocions proposades per Vox per crear un museu de Setmana Santa i una pista d'atletisme, així com les propostes del PSOE que sol·liciten que l'Ajuntament complemente l'aportació econòmica de la Diputació Provincial d'Alacant a la campanya de Bono Consum i que instal·lara contenidors per recollir les restes de poda d'horts i jardins privats.
 
El portaveu de l'equip de govern local, Paco Pérez Buigues, assenyala que "els grups de l'oposició presenten al ple propostes no treballades, que no inclouen informes jurídics ni econòmics que demostren la viabilitat, cosa que impossibilita les modificacions al pressupost que ells sol·liciten" . En aquest sentit, ha recordat que l?equip de govern local treballa amb un pressupost que respon a una estratègia ia uns objectius a aconseguir.
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 20 de Juny de 2024