La Vila aprova en el Ple sol·licitar l'actualització dels valors cadastrals

El consistori sol·licitarà més informes sobre la repercussió que tindran aquesta mesura i la sentència sobre plusvàlues en les arques municipals

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El Ple de l'Ajuntament de la Vila ha aprovat aquest matí, per unanimitat, en la sessió ordinària, la proposta del regidor d'Hisenda de sol·licitar que s'aplique al consistori el coeficient d'actualització dels valors cadastrals que la Direcció General del Cadastre va proposar incorporar al projecte de Llei de Pressupostos Generals d'Estat per al 2018.

 

«Aquesta mesura», ha explicat el regidor d'Hisenda, «s'aplica amb la finalitat d'anar adaptant els valors cadastrals al valor real del mercat que es troba molt per sota actualment». Per a la localitat, el coeficient actualitzat serà del 0,96.

 

Els edils vilers han acordat, arran d'aquest punt i la moció del Partit Popular que sol·licitava l’abaixada de l'IBI i que ha estat retirada, sol·licitar als Serveis econòmics dos informes sobre la repercussió que tindrà en les arques municipals la revisió extraordinària del valor cadastral i la sentència sobre plusvàlues emesa pel Tribunal Constitucional.

 

El regidor d'Hisenda, Joan Lloret, ha assenyalat que «revisar el valor cadastral i adaptar-lo al mercat és molt important; respecte de l'IBI, segons els informes que s'han sol·licitat s'estudiarà amb vista a l'any que vem si fóra possible, l’abaixada del tipus».

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 18 de Maig de 2017