Finalitzen les excavacions arqueològiques de la plaça de la Generalitat i es reprenen les obres del carrer Llimons

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Les excavacions arqueològiques de la plaça de la Generalitat de la Vila Joiosa han finalitzat, de manera que el pròxim 8 de gener es podran reprendre les obres de substitució de les xarxes de distribució, sanejament i pluvials del carrer Doctor Esquerdo, més conegut com carrer Llimons, i de la mateixa plaça.

 

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria d'Aigües, que dirigeix Pedro Alemany, va iniciar aquestes obres pluvials en l'estiu de 2016. A causa de la condició de la localitat, amb un alt valor arqueològic, es va iniciar el protocol habitual de realitzar cates arqueològiques abans de realitzar una obra d'aquesta envergadura.

 

Les cates van donar positiu i durant mesos es va haver d'ajornar l'actuació de pluvials i procedir a excavar a la zona de la plaça de la Generalitat. El resultat de les investigacions va donar amb la troballa de dos habitatges dels segles XV i XVII.

 

Una vegada han finalitzat aquestes excavacions es reprendrà l'obra que té un pressupost total d’1.213.790,01 €, al qual se li han afegit 120.000 euros més per a les excavacions. L'actuació, que la realitzarà la concessionària Hidraqua, finalitzarà en un termini aproximat d’11 mesos. Per poder realitzar les tasques romandrà tallat el carrer Dr. Esquerdo i part de la plaça de la Generalitat.

 

«Aquesta obra era un compte pendent, molt demandada pels veïns i necessària, que per fi es posarà en marxa després de l'aturada a causa dels descobriments arqueològics. Seguim treballant perquè tan prompte com es puga queden esmenades les deficiències en aquesta zona i es puga gaudir del nou col·lector» ha comentat Pedro Alemany, regidor d'Aigües.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 02 de Gener de 2018