La Vila trau a exposició pública l'informe de sostenibilitat econòmica del Pla especial de protecció i conservació de la ciutat històrica

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha albergat aquest matí el Ple ordinari del mes de març, en el qual s'ha aprovat sotmetre a informació pública l'informe de sostenibilitat econòmica del Pla especial de protecció i conservació de la ciutat històrica (PEPCCH), un pas més cap a l'aprovació d'aquest pla urbanístic.

 

La Regidoria d'Urbanisme ha elaborat aquest informe que valora el Pla en 4,4 milions d'euros, a petició de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. El PEPCCH té com a objectiu preservar el patrimoni cultural, urbanístic i edilici del seu àmbit per llegar-lo a les generacions futures.

 

«El PEPCCH ha de tirar endavant tan ràpid com es puga; és important que després de tant de temps es complisquen els requisits precisos i es puga aprovar aquest Pla que l'únic que busca és protegir el nostre nucli antic, rehabilitar zones, recuperar patrimoni i millorar l'accessibilitat» ha comentat Jaume Ramis, regidor d'Urbanisme.

 

Fora de l'ordre del dia, el regidor d'Urbanisme ha presentat una moció per sol·licitar a l’IVACE ajudes per a executar obres de millora i modernització en el polígon industrial del Torres, dins la convocatòria d'ajudes per a projectes d'inversió per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics per als exercicis 2018 i 2019. El punt s'ha aprovat per unanimitat.

 

El Ple ha decidit també per unanimitat resoldre la condició d'agent urbanitzador del PP-1 Cales i Atalaies, i ultimar la gestió urbanística mitjançant la gestió directa per part del consistori.

 

En l’àmbit social, el Ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat la proposta de l'Equip de Govern municipal de sumar-se a la moció sobre les pensions remesa des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Aquesta moció ha aprovat, entre d’altres, els acords següents: manifestar la defensa del Sistema Públic de Pensions, garantir el poder adquisitiu de les pensions i recuperar l'actualització d’aquestes d'acord amb l'IPC, i eliminar el factor de sostenibilitat que reduirà les pensions de jubilació en funció de l'esperança de vida, a partir l'1 de gener de 2019.

 

Una altra de les propostes que es posaran en marxa després d'aquest Ple és el Projecte de detecció i prevenció del sexisme i la violència contra les dones en els centres educatius de la Vila Joiosa, continuant amb la tasca que realitza la Regidoria d'Igualtat. Aquest projecte garantirà que els alumnes de secundària assistisquen a tallers pràctics en cada curs acadèmic.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 15 de Març de 2018