L'Ajuntament de la Vila celebra el Dia de l'Arbre plantant 400 exemplars en la partida La Robella

Entre els diferents exemplars es van plantar oliveres, garroferes, arços negres, albades, coscolles i efedres destinats a reforestar la zona

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa va commemorar ahir, diumenge 18 d'abril, la celebració del Dia Mundial de l'Arbre amb la plantació de prop de 400 exemplars pertanyents a set espècies diferents en la “Finca de la Mina María” de la partida la Robella.

 

La iniciativa organitzada per la Regidoria de Medi Ambient va congregar 83 participants de totes les edats els quals, al costat de la col·laboració del personal de Parcs i Jardins i d'ACTUA, van ser els encarregats de la plantació. Entre les diferents espècies arbòries que es van plantar es troben oliveres, garroferes, arços negres, albades, coscolles i efedres; totes elles espècies autòctones destinades a reforestar la zona.

 

Les circumstàncies sanitàries van limitar l'assistència de persones a l'activitat mediambiental i van dividir la plantació d'arbres en dos torns per a evitar massificacions. En estos dos torns, els jardiners municipals, a més d'ensenyar els xiquets i les xiquetes assistents la fórmula correcta per a realitzar la plantació, els van explicar les característiques pròpies de les espècies presents i les cures que necessiten per a desenvolupar-se plenament en l'entorn.

 

“És un matí de convivència, on les famílies han gaudit d'un jornada mediambiental de manera segura i han contribuït a la millora del nostre entorn”, afirma l'edil de Medi Ambient de la Vila Joiosa, José Carlos Gil. “Aquesta iniciativa ens permet transmetre uns valors mediambientals que consciencien els/les més xicotets/es que la naturalesa és un lloc que hem de respectar i cuidar”, afig Gil.

 

La plantació popular per a commemorar el Dia de l'Arbre normalment se sol donar a l'inici de l'any, al voltant del 31 de gener, data que commemora aquest dia, però enguany va ser ajornada fins el mes d'abril per les circumstàncies de la COVID-19, que van impedir poder realitzar-la en la data tradicional.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 19 d’Abril de 2021