L'Ajuntament de la Vila instal•larà pictogrames en les zones de joc infantils per a afavorir la inclusió de menors amb autisme

Els pictogrames permetran els menors identificar el mobiliari de joc amb un símbol visual reconegut per a afavorir, així, la seua integració en el joc

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
Els parcs infantils de la Vila Joiosa inclouran des de dilluns que ve pictogrames en les zones de jocs infantils per a millorar l'accessibilitat dels xiquets i xiquetes amb trastorns de l'espectre autista (TEA) i afavorir la seua integració en aquests entorns i facilitar-los les possibilitats de joc.
 
Aquests pictogrames permeten que els xiquets identifiquen amb un símbol visual reconegut per a ells en quin lloc estan i afavorir, així, la seua integració, i facilitar-los el joc. “La idea per a la instal•lació d'aquestes plaques amb representacions figuratives parteix de la iniciativa de l'associació Badajoz Inclusivo que les va implementar a la seua ciutat”, explica l'edil de Parcs i Jardins i Serveis Tècnics de la Vila, Kiko Carreres.
 
Els pictogrames que s'han utilitzat per a aquest projecte s'han extret del portal del Centre Aragonés per a la Comunicació Augmentativa i Alternativa (ARASAAC) - https://arasaac.org/ —que ofereix un banc de pictogrames i recursos per a aquesta comunicació. La instal•lació d'aquests pictogrames començarà la setmana vinent en 10 parcs de la Vila i, posteriorment, “s'estendrà a tots els parcs de la localitat”, assegura Carreres.
 
“L'objectiu de l'Ajuntament és continuar treballant en favor de la inclusió i l’accessibilitat de totes les persones, per a eliminar barreres arquitectòniques i aplicar noves iniciatives com la que hui presentem, que faciliten la seua accessibilitat cognitiva i inclusió social, i facen de la Vila Joiosa una localitat més accessible, amable i inclusiva per a tots els col•lectius”, finalitza Carreres.
 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 23 d’Abril de 2021