L'empresa Solgården i els representants de la plantilla acorden l'elaboració conjunta d'un pla de viabilitat de la fundació

La Direcció General de Treball de la Generalitat exercirà de mediadora a petició de totes dues parts

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La directora general de Treball, Benestar i Seguretat Laboral de la Comunitat Valenciana, Sra. Elvira Ródenas, acompanyada per l'alcalde de la Vila Joiosa, Sr. Andreu Verdú, ha convocat la Direcció Executiva i els representants legals de la Fundació de la Comunitat Valenciana i Solgården (FCVS) i el president del Comité d'empresa, representants d'UGT i CCOO, per a abordar el futur de la FCVS i de les relacions laborals entre la Direcció i el seu personal, prenent en consideració les diferents propostes de viabilitat presentades per l'empresa.

 

L'empresa noruega Solgården, activa des de 1972, i la seua Fundació des de 2002, compta amb un complex residencial a la Vila Joiosa. Les seues instal·lacions han rebut a nombroses persones grans majors provinents del país nòrdic per a passar períodes vacacionals amb assistència sociosanitària i ha arribat a convertir-se en un important referent de la difusió turística de la Vila Joiosa en aquest país europeu. La situació derivada de la pandèmia ha afectat usuàries i empleats, ha posat en dubte el futur de la fundació, i ha dut necessàriament a les parts implicades a treballar per a trobar una solució viable que afronte aquesta situació i garantisca el seu futur.

 

Durant la reunió mantinguda ahir, dijous 6 de maig, en el Saló de plens de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, les parts implicades han intervingut i reconegut la capacitat legal suficient per a abordar aquest acte. La part empresarial s'ha compromés a enviar a curt termini un pla de viabilitat i totes dues parts s'han emplaçat a reunir-se diverses vegades durant les pròximes setmanes per a negociar el pla de viabilitat.

 

La Direcció General de Treball de la Generalitat Valenciana exercirà una tasca de mediació, a petició de totes dues parts, amb l'objectiu d'intentar aconseguir un acord. Les parts han acceptat al fet que la Direcció general exercisca aquesta tasca de mediació i s'han compromés a participar activament en aquest procés de mediació amb vistes a aconseguir un acord.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 07 de Maig de 2021