L'Ajuntament de la Vila instarà el Govern a reconsiderar la seua posició davant la nova regulació de l'activitat pesquera

El bloc consistorial exigirà unànimement un consens amb el sector pesquer que faça costat la pesca tradicional i la seua viabilitat contra la regulació europea

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El Ple de l'Ajuntament de la Vila Joiosa aprovarà, en pròxima sessió ordinària del mes de maig, una moció presentada per tots els grups municipals del consistori en suport al sector pesquer. La moció conjunta insta el Govern de l'Estat a reconsiderar la seua posició davant la nova regulació del sector, pel que fa als dies d'activitat de cada barca, i a cercar consensos amb els pescadors per a trobar viabilitat a l'activitat pesquera de la Mediterrània, i de la Vila Joiosa en particular.

 

La Confraria de Pescadors de la Vila Joiosa, a través del seu Patró major, José Ignacio Llorca, ha manifestat en nombroses ocasiones al·legacions contra les noves mesures adoptades per Europa: mesures que redueixen les captures i deriven en una sèrie de dificultats i problemes que posen en risc la viabilitat del sector pesquer tradicional.

 

El nou pla pluriennal que contempla la UE per a aconseguir el rendiment màxim sostenible en 2025 de reducció de l'esforç pesquer en un 40 %, o, el que és el mateix, 120 dies de treball per barca i any, suposa una situació inviable per al desenvolupament de l'activitat pesquera. A la Vila Joiosa prop de 400 famílies viuen directament de la pesca i al voltant d'un miler ho fan indirectament. Per a la Vila Joiosa “la pesca és un pilar fonamental de la nostra activitat econòmica i de la nostra identitat cultural, gastronòmica i turística. No reconsiderar aquestes al·legacions dels pescadors implica fer cas omís a la viabilitat del sector i abocar-lo a la seua fi”, afirma l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú.

 

En la normativa que s’està desenvolupant no s'ha arreplegat cap de les propostes que el sector pesquer va traslladar a les autoritats per a poder garantir la viabilitat de l'activitat i és per això que el sector s'ha mostrat profundament preocupat davant l'anunci de la posada en marxa en 2025 de la nova normativa que reduirà els dies de treball per barca.

 

Per tot això, el pròxim ple ordinari de la Vila Joiosa mostrarà el seu suport al sector pesquer i transmetrà de manera unànime al Govern de l'Estat, una vegada més, les inquietuds del sector perquè reconsidere l'important impacte socioeconòmic que tindria l'aplicació del pla de gestió de la UE en la pesca tradicional vilera i mediterrània.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 10 de Maig de 2021