El parc de Barberes Sud es tematitza amb carreus que recorren la història de la Vila Joiosa

Dues peces procedents d'excavacions arqueològiques s'incorporen a aquesta zona recreativa per a convertir-la en una àrea d'atractiu cultural

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Aquesta última setmana s'ha procedit a la col·locació de dos grans carreus (pedres tallades per a la construcció d'edificis) procedents d'excavacions arqueològiques al parc de Barberes Sud. El parc està preparat per a rebre en un futur altres peces singulars de gran pes i grandària, com a exposició a l'aire lliure .

 

La peça més voluminosa és un carreu rectangular de la mateixa pedra calcària dels carreus de la Torre de Sant Josep i de les termes monumentals del municipi romà, en ple centre de la Vila, que procedeixen de les pedreres romanes de la zona del Torres. Aquest gran carreu fa més de 1,70 m de llarg i pesa uns 1700 quilos. Conserva l'orifici superior per a elevar-lo amb grues romanes. Es va localitzar en 2008 en les excavacions prèvies a la realització del gasoducte als voltants de la vila monumental de la Campaneta. És un jaciment romà que es data des del segle I fins a almenys finals del segle III d.de C.

 

La segona peça és un carreu de racó de pedra tosca, més blana que l'anterior, i procedent segurament de pedreres d'Alacant. Fa 62 cm de llarg i pesa 385 quilos. Procedeix del convent dels Agustins de l'antiga plaça de l'Om, hui de la Generalitat; construït en 1607 i enderrocat en els anys 30 del s. XX. Va aparéixer en les obres de canalització per a gas natural en 2014.

 

Són les primeres dues peces que s'incorporen a aquesta zona recreativa per a convertir-la en àrea d'atractiu cultural. Està prevista la futura col·locació de cartells interpretatius que expliquen el seu interés per a la història de la Vila Joiosa.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 17 de Maig de 2021