L'Ajuntament de la Vila secunda la protesta del sector pesquer contra el pla de Brussel•les per al Mediterrani

A la protesta convocada en el port de la Vila Joiosa se suma l'aturada de tota la flota d'arrossegament de la Comunitat Valenciana per a aquest divendres 4 de juny

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La flota pesquera d'arrossegament de les confraries de la província d'Alacant s'han donat cita hui a les 10.00 h en el port de la Vila Joiosa per a protestar pel Pla de gestió de demersals de la Unió Europea previst per a 2025, per considerar que perjudica seriosament i podria arribar a ser la fi de la pesca d'arrossegament de la Comunitat Valenciana.

 

A la protesta convocada en el port de la Vila Joiosa se suma l'aturada de tota la flota d'arrossegament de la Comunitat Valenciana per a aquest divendres 4 de juny. 600 mariners i patrons de 180 embarcacions de les 21 confraries professionals de pesca d'Alacant, València i Castelló s'han sumat a aquesta aturada nacional que afecta tot el Mediterrani espanyol, segons la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat (Coincopesca).

 

La protesta atén la indiferència mostrada pel Govern nacional davant la normativa europea, la qual projecta únicament 120 dies a l'any d'activitat per a cada barca a partir de 2021. Els mariners asseguren que és impossible la solvència del sector treballant únicament 120 dies l'any, ja que, segons els seus càlculs, les embarcacions de la modalitat d'arrossegament necessiten un mínim de 190 dies d'activitat anual per a obtenir un mínim de rendiment. Per això, amb l'aturada de la flota i la protesta de hui, han exigit novament i han donat lectura a un comunicat conjunt dels pescadors, perquè el Govern medie per a trobar una solució viable per a la pesca mediterrània.

 

Suport municipal

 

La mobilització ha sigut secundada pel bloc consistorial de la Vila Joiosa, que s'ha mostrat sempre de part del col·lectiu mariner, com recentment va tornar a demostrar en sessió plenària del passat mes de maig en què aprovà una moció conjunta que exigeix al govern de l'Estat reconsiderar la seua posició davant la nova regulació europea i cercar consens i viabilitat per a la pesca d'arrossegament mediterrània, en general, i de la Vila Joiosa, en particular.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, present en la protesta al costat del de la corporació, ha destacat la importància de la pesca per a l'activitat econòmica i la identitat cultural, gastronòmica i turística de la Vila Joiosa. “No reconsiderar les al·legacions dels pescadors implica fer cas omís a la viabilitat del sector i abocat a aquest a la seua fi. És la nostra obligació defensar les nostres tradicions, la nostra identitat i la viabilitat d'un sector econòmic tan important per al mediterrani i la Vila Joiosa, posicionar-nos del costat dels nostres pescadors i fer de les seues inquietuds les nostres”, finalitza l'alcalde de la Vila Joiosa.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 04 de Juny de 2021