La Vila Joiosa es prepara per a acollir la 7a Edició del Festival de Música Antiga ‘La Vila del Joy’

Les entrades per als concerts poden adquirir-se en l'Oficina de Turisme de la Vila Joiosa (C/ Colón, 40) i a través de la plataforma en línia https://www.eventbrite.es/

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa celebra una nova edició del Festival de Música Antiga ‘La Vila del Joy’ organitzat per l’Ateneu d’Història i Art” amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Vila Joiosa. La setena edició d'aquest festival de música antiga es realitzarà en l'església de l'Assumpció de la Vila Joiosa i els concerts programats començaran diumenge que ve 26 de setembre, i l'últim, com és habitual, el pròxim 9 d'octubre.

 

Amb instruments, veus i melodies que ens faran viatjar en el temps, el dia 26 de setembre es realitzarà el primer dels 3 concerts que componen el programa del festival d'enguany, amb el grup Música Trobada que dirigeix Francesc Valldecabres i que ens presentarà el programa “La dolça melodia” dedicat al 300 aniversari del naixement de Pasqual Fuentes Alcàsser.

 

El diumenge 3 d'octubre tindrem una de les propostes més innovadores que ens arriba des de Girona. La flautista Sara Parés, els acordions de Perepau Ximenis i les percussions i instruments orientals de Míriam Encinas, ens proposen transitar entre les músiques tradicionals pròpies de l'Europa mediterrània i cèltica, l’orient mitjà i l'Índia, en relació amb les músiques «clàssiques» des de l'època medieval fins al barroc.

 

El tancament del festival tindrà lloc el dissabte 9 d'octubre amb el grup Lucentum XVI, commemorant el 450 aniversari de la mort de Francesc de Borja (Gandia, 1510 - Roma, 1572), així com el 350 aniversari de la seua canonització en 1671. Francesc va ser IV duc de Gandia i virrei de Catalunya, ingressant més tard en l'ordre jesuïta. En aquest concert es presentarà la Passió segons Sant Mateu que Ferran d'Aragó, virrei de València i duc de Calàbria, va encarregar al compositor flamenc Jan Nasco per a regalar-la a la Catedral de València. A més, s'interpretaran músiques que van acompanyar la vida dels seus predecessors Borja, els papes Calixt III i Alexandre VI.

 

L'aforament de l'església de l'Assumpció on se celebraran els concerts és limitat. Les entrades per als concerts poden adquirir-se en l'Oficina de Turisme de la Vila Joiosa (C/ Colón, 40) i a través de la plataforma en línia https://www.eventbrite.es/.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 24 de Setembre de 2021