La Vila Joiosa celebra el Dia Mundial del Turisme i el dedica a les polítiques inclusives

Un recorregut en el qual han participat ciutadans comunitaris del municipi ha visitat diferents localitzacions accessibles i entitats locals destacades per la seua responsabilitat social involucrades amb la iniciativa de la Regidoria de Turisme

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa celebra hui dilluns, 27 de setembre, el Dia Internacional del Turisme i el dedica a les polítiques inclusives. Des d'un plantejament innovador, que combina aspectes socioeconòmics i humanitaris amb la línia i recursos turístics locals en matèria de polítiques inclusives, la Regidoria de Turisme ha dissenyat una ruta per la Vila Joiosa en la qual participen ciutadans/es comunitaris localitat i iniciatives privades i públiques per a commemorar aquest dia.

 

Al llarg de l'itinerari establit s'han visitat les actuacions realitzades des de l'Ajuntament en matèria d'accessibilitat, com ara els panells turístics de gran accessibilitat, Vilamuseu, l'adequació de tot pas de vianants per a persones de mobilitat reduïda, i les rampes del Parc Censal. Durant el recorregut també s'ha visitat l'ONG de la Creu Roja, en la nova seu de la qual es difondrà l'Agenda 2030, d'objectius de desenvolupament sostenible. Seguidament, s'ha posat rumb a la xocolateria Valor, marca ambaixadora de la ciutat, on s'ha destacat la seua responsabilitat social corporativa, a més de la seua col·laboració amb tota iniciativa plantejada des de l'Administració local.

 

A continuació s'ha visitat el centre històric, el qual es considera lloable i digne d'agraïment als qui han fet una aposta per la creació d'ocupació, així com per la conservació i l’embelliment d'aquesta zona declarada Bé d'Interés Cultural, per tramitació municipal. En aquesta zona, des de la iniciativa privada, s'han comentat uns determinats aspectes amb participació de la presidenta de l'Associació de la Vila Vella, i establiments oberts en aqueix moment, com ara La Placeta, VillaMassalia, i D Roca, i la galeria d'art Espai Bigueta, tots aquests igualment involucrats en la iniciativa. El recorregut ha finalitzat en la seu de l'Ajuntament de la Vila Joiosa.

 

Des del consistori, la regidora de Turisme, Marta Sellés, declarava que “aquesta ruta pretén demostrar les sinergies entre sectors públics, privats, entitats sense ànim de lucre i ciutadania, des d'una perspectiva del turisme més solidària i humanitària, en línia amb els objectius que fins a 2030 l'Organització Mundial del Turisme, l'ONU i la UE, plantegen com a reptes en vies d'implementació. Innovació en perspectives i nous conceptes per a la política turística vilera en sentit global”.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 27 de Setembre de 2021