Joventut organitza un taller-documental amb perspectiva de gènere enfocat als joves dels IES de la Vila Joiosa

L'objectiu és treballar des de la sensibilització i prevenció les relacions desiguals entre joves estudiants que, de vegades, pot desembocar en conductes masclistes i violentes

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El Departament de Joventut de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha organitzat un taller-documental amb perspectiva de gènere enfocat als joves dels IES de la Vila Joiosa. L'objectiu d'aquest taller és treballar en matèria de sensibilització i prevenció de relacions desiguals entre joves estudiants de centres de secundària que, de vegades, pot desembocar en conductes masclistes i violentes.

 

El projecte ”Jornades escolars de gènere” està dirigit a la població escolar de 14 i 15 anys de la Vila Joiosa. Durant el seu desenvolupament es durà a terme una sessió de gènere en cadascuna de les aules dels dos cursos dels tres instituts de la localitat durant els mesos d'octubre, novembre i desembre.

 

Aquestes sessions, que no xarrades, consistiran en la visualització de curtmetratges actuals i de reconegut prestigi, amb la finalitat d'interactuar amb ells, de manera que afloren tots els dubtes, problemes i traumes que vagen apareixent, per a posteriorment realitzar un col·loqui que aborde la perspectiva de gènere, el masclisme i/o la violència de gènere en siguen partícips tot l’alumnat de classe.

 

“Aquestes classes pràctiques serveixen de forma molt efectiva per a conscienciar el jovent d'aquestes edats sobre aquest tema, que desgraciadament s'està agreujant de forma molt evident”, sosté l'edila de Joventut, Aina Santamaría. “No es tracta de simples xarrades a la manera usual on una persona de reconegut prestigi parla a un grup de joves sobre una cosa tan delicada com la violència de gènere. Es tracta que un grup de joves que es coneixen, moderats per una persona, parlen d'una forma distesa sobre un problema evident que els concerneix partint d'una premissa cinematogràfica”

 

Els debats entre l'alumnat estaran moderats per Javier Pascual, que és encarregat d'impartir cursos de “Cinema i Educació en Valors” a professorat de primària i de secundària a través del CEFIRE des del curs 2008/2009 fins a l'actualitat. Pascual també ha sigut conferenciant en les universitats d'Alacant i Elx sobre “Cinema i Educació en Valors” durant els cursos 2014/15 i 2015/16; a més de ponent de les I Jornades de Pedagogia i Audiovisual per a l'Educació celebrades a València, i organitzador d'11 edicions de Cinema Solidari de l'Alfàs del Pi i del cicle Cinema Infantil Solidari a la Casa de Cultura de l'Alfàs del Pi durant els últims 7 anys.

 

Aquest tipus d'activitats informatives i preventives ja s'han realitzat amb anterioritat, bé a través del CEFIRE, bé a través del mateix Ajuntament, en els instituts de la Vila Joiosa.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 30 de Setembre de 2021