Parcs i jardins trau a licitació la renovació dels jocs infantils de diversos parcs de la Vila Joiosa

Les àrees infantils que renovaran i ampliaran el seu mobiliari de joc són el parc Censal, la Tellerola i la plaça Joan Fuster, que comptarà amb una nova zona de jocs inclusius i biosaludables

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha iniciat els tràmits per a l'adjudicació, per procediment obert, del contracte d'obres de renovació i ampliació de les àrees de jocs infantils dels parcs Joan Fuster, el Censal i Tellerola, que s'uneixen a les actuacions d'adequació ja finalitzades del mobiliari de joc infantil dels parcs de l'avinguda Marina Baixa núm. 1, avinguda Pianista Gonzalo Soriano núm. 9 i plaça Catedràtic Eduardo Soler, del barri del Pati Fosc.

 

Es projecta el desmuntatge dels elements actuals de les zones de joc dels 3 parcs esmentats i la substitució del mobiliari de joc i pavimentació, per a la posterior instal·lació de nous jocs infantils i paviment de seguretat en la zona de joc. El projecte també contempla la restauració d'aquells jocs retirats que es troben en estat òptim d'ús per a la seua futura reutilització en altres zones del municipi.

 

El parc Censal actualment està dividit en tres zones de jocs diferenciades en les quals se substituirà l'actual mobiliari i paviments de les àrees de joc per un completament nou que estarà tematitzat amb motius de les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa. D'altra banda, també s'actuarà en la zona de jocs del parc de la Tellerola, en la qual es renovaran les zones de joc mitjançant la instal·lació de jocs restaurats de la zona del parc del Censal.

 

En el cas de la plaça Joan Fuster es dividirà en tres zones d'actuació, ja que es renovaran els jocs de molls existents i s'ampliarà en dues zones més, una de jocs infantils inclusius amb un mobiliari de lliure accés, que comptarà amb una gran quantitat de panells interactius, didàctics i sensorials i amb 2 accessos per a cadires de rodes per a poder entrar, jugar i eixir; i una altra de jocs biosaludables, també inclusius, que permetran les persones, practicar esport, augmentant el benestar i la qualitat de la vida dels seus usuaris, alhora que fomentar la salut i les relacions socials.

 

En pressupost base de licitació de l'obra ascendeix als 96.384,11 euros (sense impostos) per a les 3 àrees de jocs infantils que es renovaran. El termini límit per a la presentació d'ofertes finalitza el pròxim 27 d'octubre a les 18.00 hores i el termini previst d'execució de les obres assenyalat en el projecte és de 2 mesos, per la qual cosa les noves zones de joc infantil podrien estar llestes per al seu ús abans de finalitzar enguany.

 

L'edil de Parcs i Jardins de la Vila Joiosa, Kiko Carreres, sosté que “aquesta actuació satisfà la creixent demanda de zones accessibles de joc i biosaludables en el municipi, i dóna continuïtat al compromís de l'Ajuntament de renovar les zones de joc infantil dels parcs de la Vila Joiosa. Una actuació que s'anirà realitzant progressivament en tot el municipi amb la finalitat de millorar la qualitat i el gaudiment del joc dels/de les menors.”

 

A més de la part lúdica d'aquestes zones, la instal·lació del nou mobiliari i l'adequació del ja existent, així com la substitució del paviment de les àrees de joc, “dotarà d'una imatge renovada a aquests parcs i augmentarà la seguretat i satisfacció de menors i adults”, conclou l'edil viler.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 05 d’Octubre de 2021