Finalitzen les obres de restauració del campanar de l'Església de Ntra. Sra. de l'Assumpció de la Vila Joiosa

El campanar queda novament al descobert després de mesos de treball que han permès recuperar el seu potencial, bellesa i color de l'enlluït que cobria originàriament la torre

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Les obres de restauració de la torre del campanar de l'església de la Nostra Senyora de l'Assumpció de la Vila Joiosa han finalitzat. Des de hui, la torre-campanar queda novament al descobert després de setmanes de treball que han permès recuperar el seu potencial i bellesa, i el color original de l'enlluït que cobria originàriament la torre.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, acompanyat del rector de l'Església de la Nostra Senyora de l'Assumpció, Juan José Ortega, i la direcció d'obra han visitat la torre del campanar per a comprovar l'estat final de les obres executades.

 

Andreu Verdú, durant la visita a la torre-campanar, deia sentir-se “molt satisfet” pel resultat d'aquestes obres que permetran preservar aquest element icònic i emblemàtic del perfil urbà de la Vila Joiosa, “que té un alt valor patrimonial i part fonamental de la història dels vilers i vileres”.

 

Els operaris han estat treballant durant mesos en la restauració de la torre per a dur a terme el projecte que contemplava una actuació sobre el revestiment exterior, considerada amb caràcter d'urgència en aquest projecte, executar treballs sobre la rematada final de la torre —on estan els pinacles—, i la restauració de les campanes, per a la col·locació de jous de fusta en substitució dels de ferro, pera reduir així el seu pes i millorar la seua qualitat sonora. Les campanes, a falta de ser col·locades, tornaran en breu a ressonar a la torre de l'església de la Vila.

 

Aquesta actuació, recollida dins del projecte de restauració global de l'Església de la Nostra Senyora de l'Assumpció, ha sigut finançada per la parròquia de la Nostra Senyora de l'Assumpció i parcialment per l'Ajuntament de la Vila Joiosa, amb una contribució consistorial de 50.000 euros.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 06 d’Octubre de 2021