Vilamuseu duplica el nombre de visitants respecte a les xifres prepandèmia

Des d'agost de 2021 la xifra ha augmentat fins a quasi 3.500 mensuals, la qual cosa dona una projecció de prop de 42.000 visitants a l'any

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Si abans de la pandèmia Vilamuseu rebia una mitjana de 1.700 visitants al mes (uns 21.000 a l'any), des d'agost de 2021 la xifra ha augmentat fins a quasi 3.500 mensuals, la qual cosa dona una projecció de prop de 42.000 visitants a l'any, el doble que les xifres prepandèmia. Això ho situa com un museu destacat a la Comunitat Valenciana pel seu nombre de visitants.

 

A això cal afegir el seu impacte en internet, amb més de 51.000 visualitzacions del perfil de Vilamuseu o 123.000 visualitzacions de fotos del Museu en Google només en l'últim mes; amb un excel·lent en les principals plataformes de valoració dels usuaris (4,5 estreles en Google i en Tripadvisor, 5 estreles en Facebook); o en xarxes socials, amb 2.500 seguidors en Instagram o un abast de quasi un milió d'interaccions en Facebook a l'any i més de 8.100 seguidors, que el situen com el cinqué museu alacantí amb major repercussió en aquesta xarxa social.

 

És indubtable l'efecte de la nova exposició de Vilamuseu “Música, Pólvora i Desembarc” en l'augment de visitants. Organitzada juntament amb Onda Cero Radio Marina Baixa i l'Associació Santa Marta, i inaugurada el passat 6 d'agost, l'exposició s'ha convertit en un focus d'atracció de turistes nacionals i internacionals, i molt especialment de la província d'Alacant i el seu entorn; però també ha aconseguit atraure els veïns de la mateixa Vila Joiosa, que repeteixen una vegada i una altra la visita amb familiars i amics, i els anomenats “no públics” dels museus, com a xicotets grups d'adolescents o de persones grans que queden per a visitar junts l'exposició.

 

L'explicació d'aquest èxit, en temps de retracció de les visites als museus a tot el món per efecte de la pandèmia, respon a diversos factors: en primer lloc, l'elecció d'un tema de gran interés per a la població de la zona. És, a més, una exposició sorprenent i totalment diferent a la resta de museus i exposicions de Moros i Cristians: molt interactiva i accessible, amb potents audiovisuals, amb textos breus i fàcils de comprendre, que revelen nombrosos secrets i anècdotes d'una de les 5 festes de Moros i Cristians declarades d'Interés Turístic Internacional de les quasi 400 que se celebren a Espanya. Un curt cinematogràfic sobre l'atac corsari de 1538 o una projecció que ens fa sentir-nos enmig del famós Desembarc (acte central de la festa), són només dues dels atractius d'una exposició emocionant, que no deixa indiferent ningú.

 

Cada tres mesos una companyia mora i una altra cristiana prenen protagonisme i ocupen l'espai central de l'exposició: els quarters. Al novembre, els Moros del Riff i els Pirates donaran el relleu a Contrabandistes i als Moros Tuareg. Una altra raó de pes per a repetir la visita.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 22 d’Octubre de 2021