Polítics, cineastes i periodistes debaten sobre cinema i política en ‘Maquiavila’

El cicle de cinema polític comptarà amb la presència de destacades personalitats de la vida política i cultural valenciana i nacional

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Polítics i cineastes confrontaran els seus punts de vista sobre alguns dels problemes més importants que es perfilen en el panorama polític espanyol i internacional. Serà en el transcurs de “Maquiavila”, un cicle de cinema polític que se celebra del dia 2 al 6 de desembre a la Vila Joiosa.

 

Abans, el dia 26 de novembre, com a acte de presentació del cicle, se celebrarà una taula redona en la qual es debatrà sobre les relacions entre la política i el setè art. En aquesta taula estan convidats, entre altres, el jurista Baltasar Garzón (que participarà en línia), el cineasta Max Lemcke i el director de la Fundació Baltasar Garzón, el jurista Rodrigo Lledó.

 

A partir del 2 de desembre, el Teatre Auditori de la Vila Joiosa acollirà la projecció de cinc pel·lícules i tres documentals, tots amb la temàtica política de fons, que plantegen alguns dels problemes amb els quals s'enfronten actualment les societats desenvolupades, i la importància i la gravetat de les quals podem veure tots els dies als nostres carrers i en els mitjans de comunicació. Els títols són: The Mauritanian, Quo vadis, Aida?, El Reino; Je suis Karl i Los archivos del Pentágono. Els documentals que es projectaran són: The Code; Billy (sobre la història del policia Billy ‘el Niño’) i La guerra contra el periodismo.

 

Després de les projeccions hi haurà un debat en el qual periodistes, polítics i cineastes exposaran els seus punts de vista sobre el tema que haja tractat la pel·lícula. Hi ha un ampli planter de convidats: Gerardo Herrero, Mariela Besuievsky, Arcadi Espada, Ana Pardo de Vera, Rosa Pérez Garijo, Mónica Oltra, Rita Maestre, entre d’altres.

 

“Maquiavila” compta amb el suport de l'Ajuntament de la Vila Joiosa. A més d'un cicle de cinema polític, és un curs de la Universitat d'Alacant i diversos dels seus professors participen com a ponents en els debats. També és un curs del CEFIRE (Centre de formació per al professorat) i els professors poden acudir per a obtenir punts en el seu currículum.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 24 de Novembre de 2021