L'Ajuntament presenta el Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES) de la Vila Joiosa

Durant la presentació es van exposar els objectius que persegueix el PACES, quins són els passos a seguir per a la seua realització i en quin punt d’aquest es troba la Vila Joiosa

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Regidoria de Medi Ambient de la Vila Joiosa va celebrar la vesprada d'ahir a l'Auditori del Centre Social la presentació en societat del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES) de la Vila Joiosa, en el qual es treballa des que l'any 2015 en què es començara en l'elaboració d'un inventari d'emissions de referència i en l'avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats del canvi climàtic.

 

Els assistents a l'acte d'ahir van poder conéixer el Pla d'acció i els objectius que persegueix el PACES, quins són els passos a seguir per a la seua realització i en quin punt d’aquest es troba la Vila Joiosa.

 

La presentació va comptar amb la participació ciutadana per a nodrir-se de les impressions (feedback) dels veïns i veïnes del municipi mitjançant panells oberts de participació dividits per sectors. Es va treballar per grups en els quals es van abordar diferents línies estratègiques com el foment de l'estalvi i eficiència energètica i cultura energètica, la producció d'energies renovables en l’àmbit local, la mobilitat sostenible i l’adaptació al canvi climàtic i lluita contra la pobresa energètica.

 

L'Ajuntament va signar en 2014 el Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia Sostenible, en favor de la mobilitat sostenible, l'eficiència energètica i la sostenibilitat com els eixos principals, i amb el compromís de reduir les emissions de CO? per a l'any 2030; així com augmentar l'estalvi en eficiència energètica i el consum d'energia procedent de fonts renovables.

 

Els objectius principals de la Vila Joiosa són contribuir a la mitigació del canvi climàtic, complir amb la legislació mediambiental i energètica present i preparar-se per a escenaris futurs de caràcter restrictiu, i millorar la seua imatge com a ciutat per a aportar-li el concepte de municipi sostenible i ser referent per a uns altres. Tot això després d'incrementar la qualitat de vida de la seua ciutadania i visitants, reduir el consum energètic i els costos econòmics associats, alhora que s'augmenta la resiliència i adaptació de la ciutat al canvi climàtic, per a reduir emissions de gasos nocius i preservar el medi ambient per a generacions futures.

 

El Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia és una iniciativa oberta a totes les ciutats i municipis, posada en marxa en 2008 per la Comissió Europea, que reuneix les autoritats locals i regionals que s'han compromés de manera voluntària a implantar els objectius de la UE en matèria de clima i energia en el seu territori.

 

“Es tracta d'un moviment únic des de les ciutats per a les ciutats, que comporta un pla d'acció que pretén donar una visió compartida de la resiliència dels municipis, administracions i ciutadania per a donar accés a una energia segura, sostenible i assequible”, explica l'edil Medi Ambient de la Vila Joiosa, José Carlos Gil.

 

El PACES compta actualment amb més de 10.770 ciutats signants, de prop de 53 països i aproximadament 230 regions, que representen 328 milions de persones i més de 7.480 plans d'acció integrats.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 02 de Desembre de 2021