La Vila Joiosa plantarà 420 arbres en la partida la Robella per a commemorar el Dia de l'Arbre

La iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient commemora any rere any aquest dia amb una jornada familiar que contribueix a la reforestació de l'entorn mediambiental de la localitat

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa ha organitzat diumenge que ve 30 de gener una plantació d'arbres per a commemorar el Dia de l'Arbre 2022. La Regidoria de Medi Ambient ha impulsat aquesta activitat que es desenvoluparà de 10.00 a 13.30 hores en la partida la Robella “Finca Mina Maria” (antic abocador municipal) en la qual podran participar totes les persones interessades.

 

El Dia de l'Arbre és una iniciativa oberta a tot el veïnat de la Vila Joiosa que vulga participar i plantar un exemplar per a contribuir a la reforestació de l'entorn mediambiental de la localitat. Les diferents espècies que es plantaran han sigut facilitades per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. El llistat d'espècies per a dur a terme la reforestació inclou 30 exemplars de Pinus halepensis, 30 Pinus pinea, 60 Quercus coccifera, 180 Rosmarinus officinalis, 60 Stipa tenacissima, i 60 Tetraclinis articulata; en total, 420 exemplars de diferents espècies, totes aquestes mediterrànies.

 

Per a participar en aquesta activitat mediambiental no serà necessària inscripció prèvia, ni necessitat d'aportar material propi per a la plantació dels arbres. L'Ajuntament aportarà les eines i els materials necessaris, així com la cisterna per al reg de la plantació. Personal de Medi Ambient i Parcs i Jardins assessoraran les persones participants perquè la reforestació es desenvolupe adequadament. Per a més informació, les persones interessades poden contactar amb el Departament de Medi Ambient a través del telèfon 966 810 090 de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 14.00 hores, o mitjançant electrònic a medio.ambiente@villajoyosa.com.

 

“Novament la Regidoria de Medi Ambient organitza aquest dia que té diverses finalitats: d'una banda, millorar l'entorn mediambiental de la nostra localitat i reforestar-lo amb arbres i plantes autòctones del Mediterrani; i de l’altra, i no menys important, gaudir d'una jornada de convivència en família que transmeta la conscienciació, el respecte i la cura a la naturalesa als menors” conclou José Carlos Gil, regidor de Medi Ambient viler.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 19 de Gener de 2022