L'exposició ‘#PrimaveraMusical - La música valenciana reviscola’ arriba a Vilamuseu

La mostra revisa les dues últimes dècades de la música en valencià, on el públic visitant podrà descobrir els grups de música i els artistes des de finals dels 90 fins a l'actualitat

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Universitat d'Alacant continua amb l'exposició itinerant “#PrimaveraMusical - La música valenciana reviscola” que va estar en exhibició durant el curs passat al campus de Sant Vicent del Raspeig i ara arriba Vilamuseu, amb la col·laboració de la Seu universitària de la Vila Joiosa.

 

La mostra revisa les dues últimes dècades de la música valenciana on els visitants de Vilamuseu podran descobrir els grups de música i els artistes des de finals dels 90 fins a l'actualitat. Es fa una panoràmica general al moviment de reviscolament musical que s'ha produït al País Valencià.

 

A més de les cançons, el recorregut de l'exposició passa per l'art gràfic, la literatura, els festivals, l'àmbit familiar, les publicacions periòdiques i el vincle amb els estudiants.

 

L'exposició consta d'una sèrie de panells temàtics i vitrines amb llibres, revistes i marxandatge. A més, el web www.primaveramusical.ua.es afig informació gràfica i audiovisual amb llistes de reproducció de YouTube i és el punt bàsic d'informació de totes les activitats complementàries que s'han fet al campus de la Universitat i les que es fan en cada mostra itinerant.

 

La mostra es podrà visitar del 12 al 30 d'abril a Vilamuseu (carrer Colón, 57), de dilluns a divendres de 10.00 a 19.00 h i diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores.

 

La inauguració va tindre lloc ahir de vesprada, dimarts 12 d'abril, amb un acte en el qual va col·laborar el grup musical Cultivepà amb una actuació en acústic. A continuació, es va celebrar una taula redona sobre la música en valencià a la Vila Joiosa amb la participació de Gaspar López (Sangatxo), Toni Llorens (Estrall i organitzador de l'Alonis Zona), Carme Llinares (Cultivepà), Carlos Vázquez (organitzador de l'Alonis Zona) i Àngela Devesa (Cultivepà) i amb la periodista Marta Llinares com a moderadora. Una vegada conclòs el col·loqui es va realitzar una visita guiada per l'exposició a les persones assistents.

 

L'exposició ja ha rodat pel país durant els últims mesos: ha visitat el festival de música Feslloc, a Benlloc (La Plana Alta), i la Trobada dels Ports, al Forcall, la Seu Universitària de Benissa (La Marina Alta), el campus d'Elx de la Universitat Miguel Hernández, la fira Trovam a Castelló de la Plana, la Universitat de Lleida, Mutxamel i diversos centres de secundària del País Valencià (a Alacant, l'Alfàs del Pi, la Vila Joiosa, Benidorm…). A més, les itineràncies continuaran durant la resta de l'any amb un atapeït calendari amb cites als Poblets, Montesa, Novelda, Xixona, Guardamar o València, entre d’altres municipis.

 

El cartell de #PrimaveraMusical va ser un encàrrec a Helga Ambak. La il·lustradora de Muro (El Comtat) ha treballat dins del camp de la música amb dissenys i direcció artística. Entre altres, amb ZOO, Smoking Souls, La Fúmiga o Inèrcia. Pel treball que va fer amb Translúcid va rebre el premi Ovidi al Millor Disseny el 2020.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 13 d’Abril de 2022