Comencen els treballs de regeneració del litoral i protecció del passeig de la platja del Paradís de la Vila Joiosa

Les obres permetran recuperar metres de platja a la costa del Paradís i protegiran el passeig marítim de futurs fenòmens costaners amb la construcció d'una escullera

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, acompanyat pel regidor de Manteniment de Platges, Kiko Carreres, i l'edil d'Urbanisme, Pedro Alemany, han visitat aquest matí la platja Paradís per a supervisar el començament dels treballs que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través la direcció territorial de Costes, ha iniciat aquesta setmana per a regenerar i protegir el litoral viler de la zona del Paradís que es va veure afectat pels fenòmens costaners de les passades setmanes.

 

La intervenció, executada per via d'emergència, focalitza els seus treballs en la construcció d'una escullera, un conjunt de blocs de ciment o pedra al llarg dels 300 m. que calcen el passeig marítim del Paradís amb la zona de platja, a fi de protegir-lo de l'acció de l'onatge. Al seu torn, es treballa en la retirada de farciment de terra que hi havia sobre la part afectada de la platja, que permetrà guanyar metres de platja en aquesta zona del Paradís que literalment va ser engolida pel temporal marítim. Els treballs iniciats també crearan nous accessos que connecten el passeig amb la zona d'arena al llarg de la nova escullera.

 

“Les obres han començat aquesta setmana i, com hem pogut comprovar durant la visita, els treballs van a bon ritme” ha expressat Andreu Verdú, alcalde de la Vila Joiosa en la seua visita. L'alcalde ha volgut agrair la intervenció ràpida del Servei Provincial de Costes en la platja Paradís de la Vila Joiosa; una actuació que “permetrà la reparació completa dels danys causats pel temporal abans de la temporada d'estiu, per a millorar la protecció i les condicions d'aquesta fantàstica platja de la Vila”, ha puntualitzat el primer edil.

 

La platja del Paradís va ser una de les zones més afectades pels fenòmens costaners que van afectar el litoral alacantí abans de Setmana Santa. L'actuació de Costes a la platja de la Vila Joiosa està sufragada amb gran part dels 600.000 euros que el govern d'Espanya ha assignat per a pal·liar els efectes del temporal en el litoral de la província d'Alacant.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 12 de Maig de 2022