COCEMFE inclou a Vilamuseu en la seua ruta arqueològica inclusiva de la província d'Alacant

El museu viler, referent internacional en disseny universal en les seues activitats i instal•lacions, veu en aquestes visites una oportunitat per a millorar la seua excel•lent oferta inclusiva

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV) ha dissenyat una ruta arqueològica inclusiva de la província d'Alacant en la qual ha inclòs la visita a Vilamuseu. El responsable del projecte, Eduardo Signes, i la col·laboradora de COCEMFE Raquel Gil han visitat el Museu durant aquesta setmana per a recaptar tota la informació a reflectir en la guia.

 

Acompanyats del director i referent d'inclusió de Vilamuseu, Antonio Espinosa, han recorregut tots els espais visitables i d'ús públic de Vilamuseu, així com el seu entorn urbà accessible, i han conegut de primera mà com aquest museu desenvolupa la formació interna en atenció inclusiva, i el disseny i avaluació de projectes i esdeveniments per a totes les persones. Igualment s'han interessat per l'oferta hotelera o de restauració accessibles a la Vila Joiosa.

 

“El ‘referent’ d'inclusió de Vilamuseu és la persona responsable de l'aplicació d'aquest eix transversal a totes les activitats i instal·lacions dels museus i monuments municipals, però també són eixos transversals de Vilamuseu la sostenibilitat, la participació ciutadana, el desenvolupament local o la qualitat, entre altres”, explica el regidor de Patrimoni Històric de la Vila Joiosa, Xente Sebastià

 

La inclusió en aquesta guia servirà perquè els turistes amb discapacitat, les seues famílies, acompanyants i amics que viatgen amb ells, coneguen al detall tota l'oferta accessible de Vilamuseu, reconegut com a museu de referència internacional en disseny universal, que li ha valgut per dues vegades el prestigiós Premi Internacional de Millors Pràctiques de la Design for All Foundation (Luxemburg, 2018; Barcelona, 2021) i el Silver Award de la International Association for Universal Design IAUD (Yokohama, 2020).

 

“El turisme accessible és fonamentalment un dret i una qüestió de justícia social, però també un sector important que busca destinacions preparades per a oferir serveis, productes i entorns orientats a totes les persones”, sosté el director de Vilamuseu i cap de servei municipal de Patrimoni Històric de la Vila Joiosa, Antonio Espinosa.

 

La visita suposa per a Vilamuseu “una avaluació” que permetrà conéixer de la mà dels majors experts alguns punts que “es poden millorar encara més”, per a mantenir el nivell de “excel·lència de la seua oferta inclusiva”, puntualitza Sebastià, edil de l'àrea.

 

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana, (COCEMFE CV) és una ONG sense ànim de lucre el principal objectiu de la qual és la promoció i defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i orgànica i la millora de la seua qualitat de vida fins a aconseguir la seua completa integració educativa, laboral i social a través de la seua participació en tots els àmbits de la societat. Des de 2016, COCEMFE CV manté un conveni amb Turisme Comunitat Valenciana per a l'elaboració de rutes turístiques inclusives.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 13 de Maig de 2022