Educació i Ajuntament de la Vila Joiosa comproven l'avanç de les obres dels nous CEIP Gasparot i Doctor Esquerdo

El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor García, confirma que el CEIP Gasparot estarà llest per l'inici de les classes al setembre i el CEIP Dr. Esquerdo obrirà durant el curs 2022-2023

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor García, i l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, han visitat les obres de construcció dels nous CEIP Gasparot i CEIP Dr. Álvaro Esquerdo juntament amb les comunitats educatives de totes dues escoles per a comprovar l'avanç d'uns treballs en els quals la Conselleria inverteix més de 13 milions d'euros.

 

Durant la visita, el director general ha confirmat que el CEIP Gasparot estarà llest per a l'inici de les classes al setembre i el CEIP Doctor Esquerdo obrirà durant el curs 2022-2023. “Un dels objectius de legislatura de la Conselleria d'Educació és eliminar la xacra dels barracons estructurals i ací a la Vila Joiosa ho aconseguirem molt prompte amb aquests dos centres”, ha destacat García.

 

El director general ha detallat que “la construcció del nou CEIP Gasparot finalitzarà al juliol, l'empresa així ens ho ha comunicat, i per això hem organitzat aquesta visita al tram final de les obres amb l'objectiu de planificar el seu equipament i programar durant l'estiu el trasllat perquè la comunitat educativa puga abandonar per fi els barracons estructurals als quals els van condemnar els anteriors governs del PP i iniciar el pròxim curs en una escola més que merescuda”.

 

Quant a la construcció del nou CEIP Doctor Esquerdo, una obra delegada en el consistori a través del Pla Edificant, Víctor García ha agraït “l'esforç de l'Ajuntament i l'empresa constructora per a complir els terminis previstos i fer que els treballs avancen a bon ritme; i, per tant, que l'alumnat puga traslladar-se a les noves instal·lacions durant el pròxim curs 2022-2023”.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, per part seua, ha expressat el seu “agraïment tant a la Conselleria com al director general per la preocupació que han tingut des del principi per les obres educatives de la Vila, que és el municipi de la Marina Baixa amb més inversió en infraestructures educatives”.

 

Verdú considera “històrica” la inversió de més de 27,5 milions d'euros de la Conselleria a la ciutat, que està generant 700 llocs de treball en el sector de la construcció i millorant sis centres educatius: “prompte estaran acabats els nous CEIP Gasparot i CEIP Doctor Esquerdo, ampliarem l'IES Marcos Zaragoza; ja hem acabat les obres en el CEE Secanet i CEIP Hispanitat, i ara estem treballant en el CEIP Mare Nostrum”.

 

Les obres de construcció del CEIP Gasparot es van iniciar el mes de setembre passat amb una inversió de la Conselleria de 6,9 milions d'euros i la previsió és que el professorat i l'alumnat del centre inicien les classes en les noves instal·lacions al començament del curs que ve. Tindrà dues aules d'infantil de 2 anys gratuïtes, una capacitat per a 450 alumnes, gimnàs, patis i pistes, menjador per a 360 alumnes en dos torns i cuina pròpia. Tot amb uns sistemes de climatització i llum d'alta eficiència energètica.

 

En el cas del CEIP Doctor Álvaro Esquerdo, la Conselleria inverteix més de 6 milions d'euros, mitjançant el Pla Edificant, i l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha previst que les obres estiguen acabades durant el curs que ve i que la comunitat educativa es puga traslladar en el segon trimestre del curs.

 

La resta d'inversions de la Conselleria en infraestructures educatives de la Vila Joiosa són també a través del Pla Edificant: més de 11,4 milions d'euros per a l'ampliació de la IES Marcos Zaragoza, una obra que està tramitant en aquests moments l'Ajuntament; a més dels treballs en la millora de l'eficiència energètica i l'accessibilitat que ja ha realitzat el consistori tant en el CEIP Hispanitat, per més d'1 milió d'euros, com en el CEE Secanet, per més de 760.000 euros, així com les obres que estan en marxa al CEIP Mare Nostrum, per més d’1,1 milions d'euros.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 18 de Maig de 2022