Algesires homenatja la Vila Joiosa a la VIII edició d'Entremares, les festes de les cultures de l'Estret

Membres de la Corporació Municipal i veïns de la Vila Joiosa visiten Algesires aquest cap de setmana amb motiu de la celebració de les jornades festivoculturals que mostren la relació d'Algesires amb totes les cultures que s'han donat a la seua badia i al llarg de l'Estret de Gibraltar i que aquest any es dediquen a la Vila Joiosa

Imagen que acompaña la notícia
Al voltant de 40 vilers i vileres s'han desplaçat aquest cap de setmana a Algesires per participar a Entremares, les festes de les cultures de l'Estret que se celebren aquest any dedicades a la Vila Joiosa amb motiu de l'acord d'agermanament entre les dues ciutats.
 
El Primer Tinent d'Alcalde, Pedro Ramis, i els regidors de l'equip de govern Ana Alcázar i Paco Pérez Buigues van assistir dijous a l'acte del pregó de les festes, així com divendres a la conferència “Fills d'un mateix mar: Algesires i la Vila Joiosa ”, a càrrec del professor i escriptor José Juan Yborra Aznar i organitzada per l'Associació d'Emprenedors del Patrimoni Algesirenc (AEPA-2015), emprenedora de l'agermanament.
 
Ahir a la nit, l'Alcalde d'Algesires, José Ignacio Landaluce, va presidir l'acte d'homenatge a la ciutat de la Vila Joiosa en el marc de la VIII edició d'Algesires Entremares, en què també va intervenir el Primer Tinent Alcalde viler, Pedro Ramis, en el discurs del qual va agrair la gran acollida del poble d'Algesires als vilers i va recordar l'enllaç que mantenen les dues poblacions des dels anys 40, quan moltes famílies vileres van traslladar casa seva al carrer d'Algesires per treballar al sector pesquer. A l'acte, també hi va intervenir el president d'AEPA-2015, Roberto Godino, i es van mostrar les banderes i una cançó popular de les dues poblacions.
 
El programa d´activitats d´Entremares, que s´estén tot el cap de setmana, trasllada a l´Algesires del segle XIX. Aquest matí els visitants de la Vila Joiosa han participat en una visita guiada pel municipi, organitzada per AEPA-2015 i demà diumenge la Vila Joiosa també tindrà presència a la programació d'Entremares amb el Festival de Paelles Algesires Vilera que s'organitzarà al parc María Crisitina. Cuinaran descendents de vilers establerts a Algesires, com Francisco Pérez Masía, Jaime Pérez Maestre, José Lloret Esquerdo, José Lloret Galiana, Pepe Moreno, Isabel María Pérez, Ginés Reos Aznar i Pablo Reos Carballo.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 23 de Setembre de 2023