El Museu del Xocolate Valor compleix 25 anys amb una afluència de 100.000 visitants a l'any

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha renovat el conveni de col·laboració amb Xocolates Valor pel qual Vilamuseu s'encarrega de la direcció tècnica del Museu Valencià del Xocolate, catalogat com a tal des del 2008.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
El Museu del Xocolate Valor ha celebrat el 25è aniversari amb un esdeveniment commemoratiu que va comptar amb la presència de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i l'Alcalde de la Vila Joiosa, Marcos Zaragoza.
 
El president executiu i el CEO de Xocolates Valor, Pedro López i Valeriano López, van acompanyar la comitiva en la visita al museu, en què també van participar membres de la Corporació municipal, personal de Vilamuseu i la vídua de l'alcalde Juan Segovia, que va signar el primer acord entre les dues entitats amb què es va inaugurar el museu el 1998.
 
Amb aquest conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de la Vila Joiosa i Xocolates Valor, l'Ajuntament proporciona el personal tècnic de Vilamuseu, que col·labora en l'organització d'iniciatives i que permet que el museu fos reconegut per la Generalitat Valenciana com a Museu Valencià de la Xocolata el 2008.
 
Després de la visita a les dependències del museu, ubicat al costat de les instal·lacions de la fàbrica, la consellera i l'Alcalde van signar al llibre de visites i l'Alcalde Marcos Zaragoza i el president executiu de Xocolates Valor, Pedro López, van signar la renovació del conveni de col·laboració entre ambdues entitats per quatre anys més.
 
“El Museu del Xocolate va nàixer com a fruit de la passió que sentim a la nostra família per la xocolata. Un projecte que arrenquem la tercera i la quarta generació de la família i del qual ens sentim profundament orgullosos, perquè ens ha permès honrar la memòria i tradició del nostre poble i dels molts xocolaters que han sumat el seu saber fer al llarg de la història per aconseguir que la nostra terra siga el bressol d'algunes de les millors xocolates del món. Per això és un orgull complir aquests 25 anys compartint no només la nostra història, sinó també la història del cacau i de la Vila”, ha explicat Pedro López.
 
 
Per la seua banda, l'Alcalde Marcos Zaragoza ha felicitat Xocolates Valor per aquest aniversari i ha destacat que “és un orgull per a la ciutat de la Vila Joiosa comptar amb la gran família Valor perquè es tracta d'un referent d'èxit empresarial, que permet projectar la Vila Joiosa nivell internacional i promoure-hi el turisme industrial i la generació ocupació. Són un exemple de constància i treball després de més de 130 anys produint la millor xocolata de món i avui em sento molt feliç de poder compartir amb ells el 25è aniversari del seu museu que, a més de ser un reclam turístic, duu a terme una gran tasca de recerca pel qual l'Ajuntament ha renovat avui el conveni de col·laboració”.
 
La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha afegit que “el Museu de la Xocolata Valor és un reclam turístic important, tant per a la Vila com per a tot Alacant. Un museu que està entre els més visitats a Espanya fora del circuit habitual, que és visitat per més de 100.000 persones a l'any, i que és un reflex fidel del bon fer d'aquest espai i de la marca que l'impulsa”. Una firma que, en paraules de la consellera “és una de les principals ambaixadores de la indústria alimentària valenciana”.
 
El Museu Valencià del Xocolate ha afavorit la investigació sobre la història del xocolate a la Vila Joiosa a través de beques i premis, així com col·laborant en la recuperació de patrimoni de la indústria de la xocolata, com és el cas de recuperació de la nevera de la fàbrica de Xocolates Uris aquest mateix any. Aquestes iniciatives i la conservació de la pròpia col·lecció del museu el van portar a ser reconegut amb el Premi Internacional Fundació Centre Internacional per a la Conservació del Patrimoni CICOP 2015 a la categoria de Conservació i Restauració del Patrimoni Industrial.
 
Amb la col·laboració amb Vilamuseu s'han dut a terme projectes com ara l'exposició d'embolcallades de xocolate el 2010, la reforma del museu i les noves sales d'orígens i audiovisual el 2019, a més de les funcions bàsiques per al funcionament d'un museu.
 
Actualment el Museu Valencià del Xocolate registra una afluència mitjana que supera els 100.000 visitants a l'any, fet que suposa més de dos milions i mig de visitants al llarg d'aquest quart de segle de trajectòria i compta amb un itinerari totalment accessible, per la qual cosa apareix en plataformes com Tur4All, referent del Turisme Accessible a Espanya.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 15 de Novembre de 2023