Al voltant de 2000 persones omplin el camp municipal El Pantà a la final del campionat “La Vila International Rugby Cup”

La selecció espanyola de rugbi es proclama subcampiona després de ser derrotada per la nord-americana per 12-42 a la final. Canadà i Brasil han quedat tercera i quarta a la classificació del campionat internacional.

Imagen que acompaña la notícia
Al voltant de 2000 persones van abarrotar les grades del camp municipal El Pantà a la segona jornada del campionat internacional La Vila International Rugby Cup. El primer partit es va jugar a les 16 hores entre les seleccions de Canadà i Brasil, en la trobada del qual Canadà va aconseguir vèncer i obtenir el tercer lloc al campionat. A les 20 hores, va arrencar la final entre Espanya i els Estats Units, en què la selecció nord-americana va guanyar l'espanyola per 12-42.
 
El partit va ser presidit a la llotja per l'Alcalde de la Vila Joiosa Marcos Zaragoza, el director general d'Esports de la Generalitat Valenciana, Luis Cervera, i el president de la Reial Federació Espanyola de Rugbi, Juan Carlos Martín, entre altres autoritats locals i federatives. L'Alcalde i el president de la federació van ser els encarregats de lliurar les copes als capitans dels equips guanyadors i el director general d'Esports va oferir el trofeu al millor jugador del campionat.
 
Els aficionats també van gaudir del bon ambient a la fan zone, on no va faltar la música, servei de barres, marxandatge i activitats d'oci.
 
La Vila International Rugby Cup va arrencar dissabte passat, 11 de novembre, quan es van enfrontar els Estats Units i el Brasil i Espanya contra el Canadà, dels resultats dels quals es van convocar les eliminatòries del dissabte 18. La competició ha aconseguit una gran difusió mediàtica a nivell internacional en ser retransmesa per Teledeporte a Espanya, per Rugby Express i pels canals esportius dels països les seleccions dels quals han participat.
 
L'Alcalde Marcos Zaragoza es va congratular del bon ambient viscut a les grades ia la fan zone i va explicar que “el campionat ha resultat tot un èxit, hem aconseguit que es parle de La Vila a nivell internacional a l'àmbit esportiu i el públic ha respost molt bé a la convocatòria pel que continuarem treballant en aquesta línia i recolzar el rugbi i el seu club”.
 
Els jugadors de la selecció espanyola de rugbi s'han allotjat aquesta setmana al municipi i l'alumnat de molts centres educatius del municipi ha visitat les instal·lacions del camp municipal El Pantà i compartit jornades d'entrenament amb Los Leones.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 19 de Novembre de 2023