La Vila Joiosa celebra un acte institucional per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb la lectura del manifest acordat pel Consell Comarcal d'Igualtat

Milers de papallones decoren els centres educatius, edificis públics i comerços per denunciar la violència masclista dins de la iniciativa “El batec de les papallones. Temps per al canvi” promoguda per la regidoria de Benestar Social i Igualtat.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
Centenars de persones van participar ahir a l'acte institucional que ha organitzat l'Ajuntament de la Vila Joiosa per commemorar el Dia Internacional de l'Eradicació de la Violència contra la Dona que se celebra hui 25 de novembre.
 
A l'acte, l'Alcalde Marcos Zaragoza, la directora general d'Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, la regidora de Benestar Social i Igualtat, Maite Sánchez, la regidora socialista Isabel Perona, l'edil de Compromís, Maribel Martínez, i el portaveu de Gent per la Vila, Pedro Alemany, han llegit el manifest, acordat pel Consell Comarcal d'Igualtat de la Marina Baixa.
 
A la trobada, que es va celebrar al centre social Llar del Pensionista, van actuar el guitarrista Fernando Fernández i el clarinet Javier Fernández. L'edifici ha estat decorat per a l'ocasió amb llums, papallones i motius morats, tant la façana com la recepció. Fins i tot, s'han penjat dues papallones gegants formades per les papallones que els ciutadans i els membres de les associacions han portat al centre social al llarg de la setmana, com a part del projecte social i educatiu “El batec de les papallones. Temps per al canvi” que ha promogut la regidoria de Benestar Social i Igualtat.
 
Amb aquest acte institucional finalitzen les activitats que ha organitzat la regidoria de Benestar Social i Igualtat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l'Erradicació de la Violència contra la Dona amb què s'ha aconseguit involucrar gran part de la ciutadania de la Vila Joiosa a la visibilització del rebuig a la violència de gènere.
 
Al llarg de la setmana, s'han decorat amb papallones morades tant els centres educatius, com les instal·lacions municipals i els aparadors dels comerços. Els ciutadans i els membres d'associacions han fet manualment papallones violetes que han portat fins al centre social per unir-se al disseny de la decoració morada. A més, s'han impartit tallers de ganxet i elaboració de papallones, a més que s'han organitzat activitats per als escolars.
 
“El poble de La Vila ha mostrat el seu rebuig a aquesta xacra. La resposta d'aquest projecte ha estat aclaparadora. Tots els col·lectius s'han involucrat en aquesta iniciativa i han confeccionat milers de papallones per transmetre totes el mateix missatge de conscienciació i denúncia, a més que els centres educatius han organitzat activitats sobre aquesta xacra social”, exposa la regidora de Benestar Social i Igualtat, Maite Sánchez.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 25 de Novembre de 2023