Milers de persones participen a les desenes d'activitats que s'organitzen a la Fira Solidària de la Vila Joiosa

L'Alcalde Marcos Zaragoza ha estat l'encarregat d'encendre l'enllumenat nadalenc davant de la façana de la casa museu de la Barbera dels Aragonès a l'acte d'inauguració dels llums de Nadal que des de llavors il·luminen el municipi.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
Milers de persones han passat al llarg de dissabte per la Fira Solidària, celebrada a la finca La Barbera dels Aragonès. L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha organitzat aquesta jornada de convivència en què han participat associacions sociosanitàries i culturals, comerços i entitats vileres per tal de recaptar fons per a les associacions socials de la localitat.
 
Més de 30 parades de venda de productes, manualitats, menjars i regals nadalencs han format un mercat solidari i han estat exposats al llarg de la jornada, mentre es realitzaven diverses activitats per a tots els públics.
 
La Fira Solidària arrencava a les 11 del matí al ritme del grup de batukada de l'Agrupació Musical Mediterráneo Bammtuk. Tot seguit, han actuat el grup de danses Centener i la colla Els Valerios; el mag Montiel va sorprendre els més petits; el públic es va animar a ballar al taller de ball de la Vila Show i amb l'actuació de Yabai Dance Estudio; i l'actuació de la Coral Villajoyosa va donar pas a la banda de música Tribute Band que va amenitzar la vesprada.
 
Al llarg de la jornada, els membres de les companyies festeres Moros del Riff i Pirates Corsaris, que ostentaran els regnat moro i cristià a les properes festes de Moros i Cristians del 2024, han oferit tapes i begudes a preus populars. També, el pintor Evaristo Alguacil ha creat un quadre de la casa de la Barbera, el cost subhastat del qual és donat també a les associacions socials participants de la Fira Solidària.
 
A més, alumnat i professorat del cicle de formació professional de grau superior d'educació infantil de l'IES La Malladeta, així com membres de l'Associació Razia, han impartit tallers de manualitats i maquillatge nadalencs per als infants.
 
A la vesprada, la federació de les associacions de mares i pares d'alumnes de la Vila Joiosa, Avampa, ha oferit una xocolatada solidària, els artistes d'Arteatre han fet riure els assistents i l'orquestra Virtuós Mediterrani ha delectat el públic interpretant un repertori nadalenc.
 
Al capvespre, s'ha celebrat l'inici del Nadal amb la inauguració de l'enllumenat nadalenc del municipi. A les 20 hores, el públic s'ha congregat davant de la casa museu de la Barbera on l'Alcalde Marcos Zaragoza ha iniciat el compte enrere per encendre els llums de Nadal amb un espectacle de focs artificials.
 
La festa ha continuat a la nit amb música a càrrec de la dj Miss Deep'in.
 
L'alcalde Marcos Zaragoza assegura que “ha estat un dia impressionant perquè ens hem congregat milers de persones, grans i menuts, associacions i entitats amb un denominador comú: la solidaritat. Hem rebut una gran acollida tant d'associacions participants com de públic. El parc de la Barbera ha estat ple de gent durant tota la jornada. A més, hem viscut amb molta il·lusió el moment de l'encesa de l'enllumenat nadalenc. El Nadal ja ha arribat a la Vila Joiosa i hem preparat moltes més coses per gaudir d'aquestes dates tan especials”.
 
 
 
De tota la recaptació de les vendes de les parades i barres es destina un percentatge a les associacions socials que participen en aquesta fira. Les vendes dels llocs de les associacions són beneficis íntegres per a aquestes. En aquest mercat solidari hi han participat, entre d'altres, les entitats Ahedysia, Àgora, Afibrovila, Associació contra el Parkinson, Associació pel Poble Sahrauí, Càritas, Afem, Avampa, Associació Cultural d'Activitats Diverses, Aspanion, Extraordinaris 21, centre ocupacional Talaies, Associació de Minusvàlids de la Vila Joiosa, grup de danses Centener, grup de danses Almadrava, Viladiversitat, Petjades Gatunes, Club de Futbol Atlètic Jonense, Malagón, la Tendeta del Botànic, Associació Razia, Associació Adra, Isa art fruital, salaons Romà, salaons Àlber, Soflama, Maria Such Creations, La boja del crotxet, Associació Xarxera Motle i Malleta, Milers de Colors, artesans, així com les companyies Moros del Riff i Pirates i l'Agrupació Musical Mediterráneo.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 27 de Novembre de 2023