Centenars de persones participen a la inauguració de La Nadala, la fira de Nadal a la Vila Joiosa

La Nadala arrenca amb una cercavila des del carrer Colom que arriba fins al parc de la Barbera i un espectacle de circ amenitzat per la bandeta de l'Ateneu Musical.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
“La Nadala, la fira vilera d'aquestes festes” obri les portes a la finca de La Barbera. La inauguració ha començat amb una desfilada des del xalet Centella, que ha recorregut els carrers Colom i Barranquet, fins a la finca de la Barbera dels Aragonès. La cercavila ha estat amenitzada per un espectacle de malabaristes, moixaines, monociclistes, pallassos, titellaires i xanquers i l'actuació de la bandeta de l'Ateneu Musical. En arribar davant de la façana de la casa museu de la Barbera, l'encesa de les llums nadalenques ha estat acompanyada de focs artificials i l'espectacle del circ. Tot seguit, la banda de música i els artistes circenses han recorregut la fira, mentre grans i menuts gaudien de les atraccions, el mercat d'artesania i el servei de restauració.
 
Per davant, un mes d'activitats conformen la programació de La Nadala, on la finca de La Barbera és l'epicentre del Nadal. La fira disposa d'atraccions infantils, entre elles, una pista de patinatge de gel ecològic, a més d´un mercat d´artesania nadalenca, servei de restauració, activitats per al públic infantil i actuacions musicals.
 
La Nadala estarà oberta tots els dies fins al dia 7 de gener. L'horari entre els dies 11 i 14 de desembre i del 18 al 21 de desembre serà de 17 a 22 hores i els caps de setmana i els dies que coincideixen amb les vacances escolars, del 26 al 29 de desembre i del 2 al 7 de gener, estarà oberta de 11 a 22 hores.
 
Durant els dies de vacances, els més menuts podran participar a diversos tallers temàtics. El dia 22 prepararan les seues cartes plenes de desitjos al taller “Escriu la teua carta màgica amb follets i elfs del Pare Noel” per tal que l'endemà puguen lliurar-li la carta personalment al Pare Nadal. El dissabte 23, el Pare Nadal visitarà La Nadala. El Pare Nadal recorrerà els carrers del centre urbà acompanyat de la colla Els Valerios fins arribar a la Barbera, on els xiquets podran visitar-lo i lliurar-li la carta.
 
Els infants es divertiran amb teatre infantil a càrrec d'Arteatre, un taller de ball amb l'acadèmia Tribalia, un taller de pintura nadalenca a càrrec de l'Espai d'Art Angela Gordero i aprendran a elaborar dolços nadalencs en un taller de rebosteria infantil impartit per Soflama . També redactaran les seues cartes al taller “Escriu la teua carta reial per als Reis Mags”, ja que el dia 4 de gener, el Carter Reial arribarà a la Barbera, després de fer una desfilada des de la plaça de la Generalitat i recorrent els carrers Canalejas, Colom i Barranquet, per les quals anirà acompanyat per la colla Els Valerios. Ja a la Barbera, el Carter Reial recollirà totes les cartes dels xiquets i xiquetes. El dia 5 viurem la vesprada més màgica de l'any amb l'esperada cavalcada dels Reis Mags d'Orient, la desfilada del qual recorrerà els carrers del centre urbà i finalitzarà a la Barbera, on Ses Majestats saludaran tots els assistents.
 
La Nadala també compta amb esdeveniments esportius i el dia 29 serà l'escenari de l'eixida i la meta de la cursa familiar Sant Silvestre on els participants lluiran els seus vestits nadalencs recorrent els carrers del centre de la ciutat.
 
La programació de La Nadala s'estén a activitats culturals a altres escenaris, com l'auditori del centre social Llar del Pensionista, el Teatre Auditori o Vilamuseu, entre d'altres, on s'oferiran els concerts de Nadal de les bandes de música Ateneu Musical i Agrupació Musical Mediterrani, la Big Band Ateneu, la Colla Els Valerios i de la Coral Villajoyosa.
 
D'altra banda, acomiadarem l'any amb una festa tardeig al centre històric on actuaran el grup musical La Gran Babylon i el dj Pere Happy. A mitjanit, es celebrarà l'arribada de l'any nou amb les campanades de l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció, seguida d'una festa, a la mateixa plaça de l'església, amenitzada per djs.
 
Poden consultar la programació completa de La Nadala al web corporatiu de l'Ajuntament de la Vila Joiosa i als programes de mà distribuïts a l'oficina de turisme.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 06 de Desembre de 2023