La Vila i l'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics signen un conveni per a combatre el ciberassetjament en víctimes de violència de gènere

Dos perits especialistes en ciberseguretat de l'OEDI col•laboraran amb la Unitat THEMIS de violència contra la dona de la Vila Joiosa en aquest servei d'atenció primerenca a les víctimes

  

Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila i l'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics (OEDI) han signat un conveni per a investigar i combatre els casos de ciberassetjament en dones que són víctimes de la violència de gènere.

 

L'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics prestarà servei dos dies al mes en horari de matí de 7.00 a 15.00 hores en les dependències de CESPOL, a través de la seua unitat Themis de violència de gènere, la qual està integrada per un perit informàtic forense i un perit especialista en ciberseguretat. La seua funció serà, entre d’altres, l'avaluació de dispositius electrònics per a detectar possibles spyware (programari espia) de control a les víctimes i preservar evidències digitals que puguen ser entregades en seu judicial amb les màximes garanties processals.

 

A la presentació d'aquest pioner servei d'atenció primerenca a les dones víctimes de violència de gènere va assistir l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, l'edil de Seguretat Ciutadana, Isabel Perona, la regidora de Benestar Social i Igualtat, Asun Lloret, i l'intendent en cap de la Policia Local, José Álvarez, juntament amb altres representants del cos de seguretat i de l'administració pública.

 

“Un dels principals objectius marcats d'aquesta Regidoria és elaborar estratègies i plans de prevenció en la lluita contra la violència de gènere. Des d'aquesta premissa, volem fer un pas més enllà en la prevenció i detecció d'aquesta mena de violència”, explica l'edil de Seguretat Ciutadana, Isabel Perona.

 

“La implementació d'aquest servei gratuït d'atenció primerenca a les víctimes de violència de gènere digital en el nostre municipi és un pas més en el nostre desig d'eradicar aquest tipus de violència que suposa un xacra per a la llibertat de moltes dones i per a la nostra societat”, afegia l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú.

 

Segons dades de la macroenquesta del Ministeri d'Igualtat de l'any 2019, del 87,9 % dels casos d’assetjament (stalking) denunciats per dones majors de 16 anys, el 21,3 % denunciaven que l'agressor era la seua parella o exparella.

 

La unitat THEMIS de violència de gènere de la regidoria de Seguretat Ciutadana de la Vila, en coordinació amb l'OEDI, ha dut a terme un estudi i anàlisi dels seguiments que s'estan realitzant i ha permés detectar un increment de casos en els quals la víctima ha manifestat que pot estar patint aquest tipus de violència (stalking).

 

“Aquestes dades unides a la incertesa i actual situació donada per les restriccions de la pandèmia en les quals les víctimes pateixen un major aïllament social i conviuen més temps amb el seu agressor, fan més necessari si cap la implementació d'aquest servei per a les víctimes”, finalitzava l'edil d'Igualtat, Asun Lloret.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 03 de Febrer de 2021