Agents de la Policia Local i treballadors de l'Ajuntament de la Vila Joiosa participen en cursos de primers auxilis

Aquesta formació forma part del programa d'activitats que ha organitzat el personal sanitari del centre de salut l’Almàssera de Tonda per commemorar el Dia Internacional de la Infermeria.

  

Imagen que acompaña la notícia
Agents de Policia Local i treballadors municipals han assistit als cursos de formació en primers auxilis que han impartit professionals sanitaris del centre de salut l’Almàssera de Tonda de la Vila Joiosa. Durant el curs, han après les dues tècniques més comunes per salvar la vida d'una persona: la reanimació cardiopulmonar (RCP) i la maniobra de Heimlich, que es fa servir en cas d'ennuegament. Aquestes jornades formen part de la programació especial per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria el 12 de maig.
 
L'Alcalde Marcos Zaragoza ha visitat aquests cursos i assenyala que “és molt important que els empleats públics que presten serveis a la ciutadania estiguen formats en aquest àmbit i sàpiguen reaccionar davant de qualsevol situació d'emergència, ja que la seva intervenció no només garanteix una resposta eficaç en casos urgents, sinó que també pot salvar vides en moments crítics”.
 
També s'han impartit tallers de primers auxilis adreçats a escolars, entrenadors de gimnasos i personal dels clubs esportius en què els assistents han après coneixements necessaris per actuar en casos d'emergència i saber executar reanimacions cardiopulmonars per tal d'ajudar qualsevol persona en cas que ho necessiten.
 
El programa d'activitats comunitàries que han organitzat els professionals sanitaris del centre de salut va començar el 6 de maig i s'acabarà demà, 17 de maig, amb una jornada de reactivació del sòl pelvià i una xerrada sobre l'alimentació en persones amb diabetis.
 
Durant la setmana s'han dut a terme diversos tallers i xerrades, abordant temes com l'alimentació saludable, els beneficis de la pràctica d'exercici físic, la seguretat viària infantil, la prevenció de la diabetis i la importància del son als nadons adreçats a tots els públics.
 
La regidora de Sanitat, Maite Sánchez, es congratula per la notable participació de la ciutadania a les diferents jornades i destaca que “aquestes iniciatives són claus per promoure una major conscienciació sobre la importància de la cura de la salut en la vida dels ciutadans i busquen millorar el benestar social i incentivar un estil de vida saludable”.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 de Maig de 2024