Vilamuseu celebra hui el Dia Internacional dels Museus amb visites guiades als magatzems i laboratoris del museu

Demà Vilamuseu i la Casa Museu la Barbera dels Aragonès oferiran visites guiades gratuïtes

  

Imagen que acompaña la notícia
Vilamuseu ha celebrat hui el Dia Internacional dels Museus amb visites guiades als magatzems i laboratoris del museu, una activitat gratuïta sota el lema “Jo mai, mai... m'he colat en un museu”.
 
L'activitat ha comptat amb una participació activa d´entusiastes de l´art i de la història. El públic ha pogut recórrer els magatzems i laboratoris on els tècnics treballen diàriament per conservar les antiguitats i descobrir-ne els nous tresors. A més, també s'ha realitzat la visita a la col·lecció de fotografies de Linares Ortiz, que ofereix una visió única de la Vila Joiosa durant les dècades del 1930 al 1950, amb més de 120.000 fotografies, de les quals 40 estan en paper i la resta digitalitzat. Per tant, han conegut de primera mà el tractament, conservació, digitalització i conservació dels fons fotogràfics de Linares Ortiz, amb les restauradores i el voluntari Jaime Morales; de la col·laboració entre el museu i l'arxiu documental amb explicacións d'Albert Alcaraz i el cas concret de l'arca de Santa Marta i, finalment, del magatzem tèxtil, com a espai més tancat al públic i als tècnics i els motius de conservació. No obstant, el públic ha pogut veure algunes peces original que pel seu tipus d'emmagatzematge comprometen menys la seua visió. 
 
Demà, Dia Internacional dels Museus, l'entrada a Vilamuseu és gratuïta i s'organitzaran visites a l'exposició sobre el jaciment romà Bou Ferrer a les 11.30 hores. Les visites també seran gratuïtes a la Casa Museu La Barbera dels Aragonés a les 13.00 hores.
 
La regidora de Patrimoni Històric, Rosa Llorca, convida els ciutadans a participar en esta oportunitat única per conèixer les instal·lacions de Vilamuseu i descobrir els tresors del nostre patrimonin històric i cultural.
 
El 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus. Esta celebració data l'any 1977, quan el Consell Internacional de Museus (ICOM) va crear aquest dia per sensibilitzar el públic sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat i, des d'aleshores, la popularitat de l'esdeveniment no ha parat de créixer .

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 17 de Maig de 2024