La Vila Joiosa celebra el tradicional Dia de la Corona i la Ronda de Fanalets la vespra del dia de Sant Joan

Els més menuts seran els protagonistes de la jornada, ja que podran participar al matí al taller de confecció de corones de flors ia la vesprada a la Ronda de Fanalets al passeig de la platja.

  

Imagen que acompaña la notícia
Ja estan obertes les inscripcions perquè les famílies participen aquest diumenge, 23 de maig, al taller de confecció de corones de flors ia la popular Ronda de Fanalets.
 
La regidora d'Educació, Marisa Mingot, explica que “organitzem les dues activitats per tal d'animar les famílies a mantenir aquesta tradició del nostre poble tan entranyable com és el Dia de la Corona i elaboren la seua corona de flors al matí per poder anar a la vesprada a la platja i llençar-la al mar, en memòria de tots els mariners que han perdut la vida entre estes aigües”.
 
Per això, la regidoria d´Educació ofereix un taller d´elaboració de corones al pati de l´Espai d´Art Contemporani de la Barbera. Els participants, que oscil·laran entre els 3 i els 12 anys, es distribuiran en 4 torns, per la qual cosa s'impartiran sessions a les 11.00, 11.30, 12.00 i 12.30 hores a càrrec d'un dissenyador floral, que instruirà els més menuts perquè elaboren artesanalment les corones mitjançant fulles, branques i flors.
 
I a la vesprada es celebrarà una altra activitat típica de la vespra del dia de Sant Joan, que és la popular Ronda de Fanalets. A les 19.15 hores s'obrirà la inscripció per participar en el sorteig dels fanalets al passeig del Doctor Esquerdo, a la platja centre. Els participants mostraran els seus dots artístics en la decoració artesanal elaborada amb sandies, la polpa vermella de les quals es buida per col·locar a l'interior una espelma que il·lumina el disseny del fanalet. I a les 20.00 hores es recorreran pels carrers del centre històric a la Ronda de Fanalets que serà amenitzada per la colla Els Valerios, juntament amb el grup de danses Centener, que ballaran i animaran els més menuts a divertir-se amb cançons populars.
 
Els interessats a participar en totes dues activitats poden inscriure's a través del Whatsapp 680557597.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 18 de Juny de 2024