El projecte de recerca del restes Bou Ferrer és presentat en una trobada de la Unesco sobre la protecció del patrimoni subaquàtic

El director de Vilamuseu, Antonio Espinosa, ha explicat les pràctiques del projecte del restes romà Bou Ferrer i com s'aconsegueix que sigui accessible al públic davant d'experts i representants dels 26 estats membres d'Europa i Amèrica del Nord.

  

Imagen que acompaña la notícia
La regidora de Patrimoni Històric, Rosa Llorca, i el director de Vilamuseu, Antonio Espinosa, han participat avui a la trobada regional del grup 1 de la Unesco sobre la protecció del patrimoni subaquàtic. A l'acte, Espinosa ha presentat les pràctiques del projecte de recerca del restes romà Bou Ferrer i com s'aconsegueix que sigui accessible tant a investigadors com al públic.
 
La reunió, celebrada a Madrid i coorganitzada per la Unesco i el Ministeri de Cultura, ha comptat amb la participació de gestors de patrimoni, experts, socis governamentals i no governamentals i representants de diversos països del Grup 1, que formen 26 Estats d'Europa Occidental i Amèrica del Nord. La finalitat d'aquesta trobada internacional és fomentar la preservació i la protecció del patrimoni cultural subaquàtic davant dels reptes contemporanis, com els relacionats amb el canvi climàtic, els conflictes armats, les disputes per la propietat, el saqueig, l'explotació comercial, el desenvolupament industrial , el turisme no regulat, la pesca d'arrossegament i els desastres naturals.
 
Entre altres assumptes, s?ha tractat la protecció il?accés al patrimoni cultural subaquàtic, el compromís de científics i experts amb la investigació arqueològica, el desenvolupament d?una normativa i un marc legislatiu adequats, el reforç de les actuacions en matèria d?accessibilitat dels jaciments i la sensibilització del públic.
 
D'altra banda, una de les fotografies del restes Bou Ferrer, captada pel director de la seu universitària de la Universitat d'Alacant, José Antonio Moya, és la imatge oficial de l'exposició sobre les millors pràctiques del patrimoni cultural subaquàtic de la Unesco que es mostra actualment a la nova seu del Centre Internacional d'Arqueologia Subaquàtica de Zadar, a Croàcia. La imatge del restes forma part de cartells i altres suports publicitaris, de manera que aquest jaciment arqueològic s'ha convertit en la carta de presentació de les millors pràctiques mundials del patrimoni cultural subaquàtic. A la mostra també s'exposen fotografies, vídeos i arxius digitals per a rèpliques 3D de peces de les restes Bou Ferrer.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 21 de Juny de 2024