Comunicat institucional en rebuig a l'assassinat masclista esdevingut a la Vila Joiosa

  

Imagen que acompaña la notícia

Davant l'assassinat masclista perpetrat contra una dona en el nostre municipi, des de l'Ajuntament de la Vila Joiosa manifestem nostra més absoluta condemna i rebuig a aquest crim, així com el nostre suport i afecte més sincer a l'entorn familiar de la víctima, i es posa a la seua disposició tots els recursos psicològics, jurídics, sanitaris, de protecció i d'acolliment municipals que requerisquen, amb la finalitat de trobar el màxim benestar possible en una situació tan difícil per a l'entorn familiar de la víctima.

 

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, des del moment que ha tingut constància sobre el cas, i després de contrastar la informació recaptada per les autoritats competents durant la investigació preliminar, amb l'única fi de tenir una visió més completa i precisa sobre l'esdevingut, va coordinar la resposta institucional amb els cossos de seguretat i personal jurídic involucrats en la investigació per a oferir una atenció ràpida a l'entorn familiar de la víctima i per a garantir-los atenció i ajuda psicològica i social a través dels serveis municipals d'aquest Ajuntament; a més de posar a la seua disposició tota la informació que fóra del seu interès.

 

La violència masclista és una greu vulneració dels drets humans i l'assassinat és l'expressió més greu del masclisme. Un problema social de primer ordre que atempta contra la dignitat i la integritat física i moral, principalment de les dones que la pateixen i l’afronten.

 

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, com a institució pública responsable de garantir l'exercici efectiu dels drets humans de les dones, continuarà impulsant les mesures dirigides al fet que les entitats municipals i la ciutadania en general responga de manera immediata i contundent a qualsevol agressió masclista, s'atenga de manera prioritària a la víctima, es desenvolupen actuacions preventives per a dotar a les dones d'instruments que els permeten fer front a la violència i a no permetre la impunitat social dels agressors, i continuarà secundant i treballant en l'exercici de les seues competències, per a garantir vides lliures de violència masclista.

 

Per tot això, l'Ajuntament de la Vila Joiosa:

 

Decreta 3 dies de dol oficial des del dia de hui, 14 de setembre de 2021, per l'assassinat masclista ocorregut el dia d'ahir en el municipi. Per aquest motiu, les banderes dels edificis municipals de la Vila Joiosa onejaran a mitja asta fins dijous que ve 16 de setembre.

Informa que la representació institucional mostrarà el seu rebuig i condemna a aquest assassinat amb una concentració hui dia 14 de setembre de 2021 a les 12.00 hores, en la plaça de la Generalitat de la localitat, on es guardarà un minut de silenci en record de la dona assassinada.

El pròxim 16 de setembre, en sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, i en compliment de l'acord plenari de data 18/03/2015, es farà esment de les víctimes de violència de gènere hagudes en el període comprès entre plens, com es fa habitualment. Després de la lectura en record de les víctimes de violència masclista, el bloc plenari guardarà un minut de silenci per la dona assassinada en el nostre municipi.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 14 de Setembre de 2021