L'Ajuntament de la Vila Joiosa escometrà la rehabilitació integral del parc Censal

El projecte de Parcs i Jardins, actualment en fase de redacció, contempla la substitució del paviment, adequacions a l'accessibilitat i millores en eficiència energètica

  

Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la seua Regidoria de Parcs i Jardins, ha sol·licitat la realització d'un projecte que incloga els treballs necessaris per a executar la rehabilitació integral del parc Censal, el qual inclou la renovació del ferm i millores en accessibilitat i eficiència energètica.

 

Aquest projecte sorgeix davant la necessitat d'adequació del parc Censal, el qual es troba actualment en procés de renovació donada la seua alta utilització per ser un dels majors punts de trànsit del municipi. L'elaboració del projecte base i d'execució per a la rehabilitació integral del parc ascendeix als 14.000 euros sense impostos.

 

El projecte sol·licitat, actualment en fase redacció, contempla entre les actuacions a realitzar la reposició de paviments del parc, així com la reparació de zones afectades per enfonsament del ferm amb anàlisi de la subbase existent en l'escenari principal. També preveu la instal·lació de cèl·lules fotovoltaiques per a autoconsum de requeriment elèctric i tasques d'adequació a l'accessibilitat fins a la cota intermèdia del parc amb previsió de punt d'enllaç accessible de connexió amb la futura fase 2, en la qual es podria arribar a la cota del passeig marítim de la platja Centre.

 

“L'actuació se centrarà fonamentalment en la renovació de l'actual paviment, el qual es troba molt desgastat després de molts anys d'ús”, explica l'edil de l'àrea de Parcs i Jardins, Kiko Carreres. Amb el pas del temps i el seu freqüent ús, el ferm ha patit diferents episodis de trencament parcial que han derivat en reparacions puntuals en diferents zones, per això “és necessària la seua substitució i anivellament”, diu l'edil viler.

 

Carreres també justifica la “necessitat” d'afrontar aquesta obra per motius d'accessibilitat. “Hi ha rampes del parc que no es van contemplar com a accessibles en el projecte original i que fan impossible l'ús de certes zones del parc per a persones amb mobilitat reduïda. En aquesta primera actuació adequarem l'accessibilitat fins a la cota intermèdia del parc, amb previsió a estendre-la en el futur fins al passeig de la platja Centre”.

 

Aquestes actuacions, englobades dins del pla de la Regidoria per a la renovació integral de parc Censal de la Vila Joiosa, se sumen a les tasques recents de sanejament i restauració de jardins i zones verdes del parc Censal, l'execució de tasques de manteniment sobre el mobiliari, i la pròxima renovació dels jocs infantils, prevista per a el mes vinent de novembre.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 07 d’Octubre de 2021