La Xarxa de Protecció Animal premia un agent de la Policia Local de la Vila Joiosa per salvar la vida a la seua companya canina

La Xarxa de Protecció Animal, en col•laboració amb la Direcció General de Drets dels Animals del Govern d'Espanya, ha distingit a l'agent amb un dels guardons als Serveis Policials per la Protecció Animal

  

Imagen que acompaña la notícia

La Xarxa de Protecció Animal, en col·laboració amb la Direcció General de Drets dels Animals del Govern d'Espanya, ha distingit l'agent de la Policia Local de la Vila Joiosa, Juan Miguel Sandoval, amb un dels guardons als Serveis Policials per la Protecció Animal que atorga aquesta xarxa.

 

El guardó, un dels quals premien les “experiències i bones pràctiques” el rebia ahir de vesprada l’agent de policia de mans de la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, pel seu “compromís amb el seu binomi, la seua companya Nala”.

 

El guardó celebra l'esforç personal, professional i econòmic que va realitzar l'agent per a traure endavant la seua companya canina i recuperar-la totalment, de manera que està hui, de nou, en el servei. Un esforç, diuen els organitzadors del guardó, que “demostra que els K-9 no són eines d'un sol ús de treball” i que “envia un fort missatge social”.

 

Durant unes jornades a les quals havia acudit a Extremadura, Nala, companya canina de l'agent, va començar a tirar sang pel musell. Els veterinaris li van diagnosticar una greu malaltia que va provocar que se li paralitzara l'activitat dels renyons, amb un pronòstic molt greu. Les cures de l'agent, dormint amb la gossa per a canviar-li el degotador cada tres hores i donar-li la seua medicació després de la intervenció, van aconseguir salvar-li la vida. Hui en dia, l'animal està recuperat i es troba en servei, a més d'haver enfortit el binomi de treball gràcies a les cures de l'agent Sandoval.

 

Per la seua banda, l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, i l'edila de Seguretat Ciutadana de la Vila Joiosa, Isabel Perona, han felicitat personalment l'agent per aquest reconeixement i s'han mostrat “molt orgullosos” de tenir un cos policial “atent i compromès, que servisca d'exemple a la societat, com el que representa l'agent Sandoval amb gestos com aquest.”

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 07 d’Octubre de 2021