L'Ajuntament de la Vila ja compta amb el projecte redactat per a la rehabilitació integral del parc Censal

S'espera que en breu reba l'aprovació del Servei municipal d'Urbanisme per a. posteriorment. començar el procés de licitació de l'empresa constructora que durà a terme les obres

  

Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ja disposa del projecte finalitzat que recull els treballs necessaris a executar per a la rehabilitació integral del parc Censal. La intervenció global reactivarà l'ús de les terrasses existents i dotarà d'accessos amb itinerari adaptat a les plataformes principals amb les quals compte el parc.

 

“Es pretén crear nous itinerari accessibles, dins de les possibilitats que ofereix la topografia del terreny”, explica el regidor de Parcs i Jardins, Kiko Carreres. Les tasques d'adequació a l'accessibilitat es donaran primerament fins a la cota intermèdia del parc, amb previsió de punt d'enllaç accessible de connexió amb la futura fase 2 en la qual es podria arribar a la cota del passeig marítim de la platja Centre.

 

L'edil viler afirma que l'objectiu, a més de fer el parc més accessible, passa per “recuperar l'ús lúdic i cultural de la zona central”. Així mateix, el projecte contempla també la possibilitat per a la construcció de lavabos i cafeteria al parc, la qual cosa “proporcionarà un ús continuat de la zona i no només de trànsit, com es fa ús majoritàriament en l'actualitat”.

 

El projecte redactat també recull les actuacions a realitzar per a la reposició de paviments del parc, així com la reparació de zones afectades per enfonsament del ferm amb anàlisi de la subbase existent en l'escenari principal. També preveu la instal·lació de cèl·lules fotovoltaiques per a autoconsum de requeriment elèctric i l'obertura de les tres terrasses en la zona aquest, que deixarà oberta la possibilitat de connexió per a la futura integració al parc de la zona verda annexa prevista en el Pla General.

 

“Es tracta d'un parc que, pel seu disseny original, té un marcat caràcter clàssic que es pretén conservar en la mesura que siga possible, però que urgeix adequar pel desgast del paviment, el qual no ha sigut substituït des de la seua construcció”, diu Carreres. En matèria de vegetació, l'edil afig que el projecte “manté l'objectiu de conservar l'arbratge existent i recuperar la zona aquest del parc, que actualment compta amb menor tractament enjardinat”, i projecta la instal·lació d'elements biosaludables inclusius, igual que s'ha fet en altres parcs de la localitat.

 

L'elaboració del projecte base i d'execució per a la rehabilitació integral del parc Censal ha suposat a les arques municipals 14.000 euros sense impostos, mentre que el pressupost del contracte d'obra per a remodelar el parc supera lleugerament el milió d'euros, IVA inclòs. S'espera que en breu reba l'aprovació del Servei municipal d'Urbanisme per a posteriorment començar el procés de licitació de l'empresa constructora que durà a terme les obres.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 21 de Gener de 2022