El derelicte Bou-Ferrer de la Vila Joiosa és protagonista del programa de viatges ‘Wunderschön’ de la TV alemanya ‘Westdeutscher Rundfunk’

El programa és un dels espais televisius sobre viatges i turisme més coneguts de la televisió alemanya

  

Imagen que acompaña la notícia

El canal alemany de TV ‘Westdeutscher Rundfunk’ s'ha desplaçat fins la Vila Joiosa per a gravar en Vilamuseu i en les instal·lacions del Club Nàutic de la localitat el derelicte Bou-Ferrer per a ‘Wunderschön’ (www.wunderschoen.wdr.de), un dels programes sobre viatges i turisme més coneguts de la TV alemanya. El programa, que s'emet els diumenges a la vesprada, tindrà al derelicte Bou-Ferrer de la Vila Joiosa com un dels elements destacats del seu pròxim capítol “D'Alacant a València”.

 

El passat 4 i 5 de maig l'equip de rodatge es va desplaçar fins a la Vila Joiosa, on l'equip del programa va estar rodant imatges amb la presentadora del programa, Tamina Kallert, en les instal·lacions de Vilamuseu. L'equip de producció va estar filmant la sala d'exposició, els magatzems i els laboratoris de restauració del derelicte Bou-Ferrer.

 

El rodatge va dedicar una especial atenció als processos de treball de l'equip del Museu, com el muntatge i l’estiba de les caixes de l’àmforari, fabricades amb palets reciclats, on es conserven 700 àmfores del derelicte; la restauració dels lingots de plom, els més grans trobats en l'Imperi romà, amb els segells de l'emperador Neró; o el laboratori humit de segona dessalació, on les àmfores acaben el seu cicle de neteja abans de passar al magatzem. Totes aquestes troballes es poden veure a Vilamuseu i es pot ampliar informació d’aquests mitjançant l'oferta de visites guiades del museu viler.

 

La guionista del programa va prestar especial interès per algunes de les peces més extraordinàries del jaciment, a més de les àmfores i dels lingots, com la clau de ferro del rebost del vaixell o les volanderes de fusta per les quals corrien els caps per a hissar les veles de la nau, que es poden veure en l'exposició intel·ligent sobre el derelicte en Vilamuseu.

 

Posteriorment, l'equip del programa de viatges alemany es va desplaçar al Club Nàutic de la Vila Joiosa on van embarcar amb els descobridors del derelicte, Antoine Ferrer i José Bou, per a rodar imatges marítimes. La Fundació General de la Universitat d'Alacant també ha contribuït al programa i ha facilitat imatges subaqüàtiques d'alta qualitat de les immersions al derelicte per a ús del canal alemany.

 

Amb això, un dels actius turístics més importants de Vilamuseu i de la Vila Joiosa, el derelicte Bou-Ferrer, primer derelicte declarat d'interès cultural a la Comunitat Valenciana i un dels primers set béns del Registre Mundial de Millors Pràctiques del Patrimoni Cultural Subaquàtic de la UNESCO, té un immillorable altaveu en el mercat del turisme alemany per formar part d'un dels programes més famosos del país germànic.

 

El programa dedicat al derelicte Bou-Ferrer de la Vila Joiosa s'emetrà dins de diversos mesos, una vegada finalitze el procés d'edició.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 06 de Maig de 2022