La Vila Joiosa revalida les cinc Banderes Blaves de les platges Centre, Bol Nou, Varador, Caleta i Paradís

El distintiu reconeix la màxima condició d'aquests espais i converteix un any més la Vila Joiosa en el municipi de la Marina Baixa amb més certificats de qualitat a les seues platges

  

Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa renova la concessió de les seues cinc banderes blaves que onejaran de nou a les platges Varador, la Caleta, Centre, Paradís i Bol Nou aquest estiu. Així ho ha comunicat per registre a l'Ajuntament de la Vila Joiosa

 

Hui s'ha celebrat a Madrid la roda de premsa de comunicació de concessió de banderes blaves a platges i ports esportius en 2022. La convocatòria ha sigut realitzada per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) encarregada del ‘Programa Bandera Blava’ mitjançant el qual s'atorga aquest distintiu de qualitat a platges i ports esportius a Espanya.

 

La qualitat de les seues aigües i els seus amplis serveis han permès a les platges de la Vila Joiosa tornar a ser guardonades amb el prestigiós reconeixement internacional de la Bandera Blava i converteix la Vila Joiosa en la ciutat de la Marina Baixa amb més banderes blaves onejant a les seues platges. Als distintius concedits a les platges Varador, la Caleta, Centre, Paradís i Bol Nou, ha de sumar-se una sisena bandera atorgada al Club Nàutic de la Vila Joiosa en la categoria de ports esportius.

 

“Continuem esforçant-nos en la cura del nostre litoral amb la finalitat d'aconseguir aqueixa excel·lència, la qual es veu recompensada amb aquesta distinció de qualitat”, ha declarat Marta Sellés, regidora de Platges de l'Ajuntament de la Vila.

 

“Mantenir totes aquestes banderes és un reconeixement al treball i bon fer del nostre personal municipal que manté el bon estat i la qualitat de les platges de la Vila Joiosa per al seu òptim estat amb vistes a la temporada estival” diu l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú. “Esperant enguany repetir o superar les xifres de milers de banyistes i visitants que cada any decideixen passar les seues vacances d'estiu gaudeixen de l'exquisidesa de les nostres platges i rica gastronomia mediterrània” afig l'edil.

 

Resultats a Espanya

Un any més, Espanya és el país amb major nombre de banderes blaves en el món. Espanya és líder en banderes blaves per a platges, seguit de Grècia i Turquia (el 15 % de les platges amb Bandera Blava del món estan a Espanya); i és el tercer país en banderes blaves per a ports esportius, darrere d'Holanda i França.

 

Espanya aconsegueix 729 banderes blaves: 621 per a platges (6 més que l'any passat), en 250 municipis (7 més que l'any passat); 103 per a ports esportius (7 més que l'any passat) i 5 per a embarcacions turístiques (3 més que l'any passat).

 

La Comunitat Valenciana continua sent la comunitat autònoma que més banderes blaves rep per a les seues platges amb 139 distintius i augmenta en 5 les seues banderes blaves: 2 en platges i 3 en ports esportius.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 11 de Maig de 2022