El Festival de Música Clàssica “La Vila de Joy” celebra la novena edició a l'església Nostra Senyora de l'Assumpció

Repertoris de música medieval, renaixentista, barroca, clàssica i, per primera vegada, del primer romanticisme seran interpretats per grups musicals amb instruments d'època.

  

Imagen que acompaña la notícia
Les agrupacions musicals Arbeau Project, Harmonia del Parnàs, Vespres d'Arnadí i Adriana Mayer & Ensemble participen a la novena edició del Festival de Música Antiga “La Vila de Joy” que arrencarà aquest divendres, 22 de setembre, a l'església Nostra Senyora de l'Assumpció de la Vila Joiosa.
 
Aquest festival es caracteritza, a més de celebrar-se en un escenari únic com és l'església fortalesa vilera del gòtic català reconstruït al segle XVI, per oferir repertoris de música medieval, renaixentista, barroca, clàssica i, també, per primera vegada, en aquestes actuacions, del primer romanticisme, amb la singularitat de ser interpretada amb instruments originals de l'època.
 
En aquesta edició actuen músics de reconegut prestigi al camp de la música antiga, com són les cantants Ruth Rosique, Belén Roig i Adriana Mayer, el jove violinista ucraïnès Vadym Makarenko, el guitarrista Rubén Parejo, el clavecinista Dani Espasa o el percussionista Pere Olivé, entre altres.
 
La programació del festival comença aquest divendres 22 de setembre amb un concert del grup de percussió Arbeau Project liderat per Pere Olivé, un dels músics més sol·licitats per les formacions historicistes de prestigi d'Europa. Presentaran el programa “Batteries de Tambours”, que transita per les músiques medievals, renaixentistes, barroques i de l'actualitat, amb una mirada que recull la tradició de les diferents cultures de la Mediterrània.
 
Divendres que ve, 29 de setembre, els sopranos Ruth Rosique i Belén Roig juntament amb el grup Harmonia del Parnàs, que dirigeix Marian Rosa Montagut, oferiran un repertori dedicat al 350è aniversari del naixement d'Antoni Lliteres, un dels millors compositors de música escènica de la primera meitat del segle XVIII. Al costat de les obres del mallorquí, interpreten altres dels aragonesos José de Nebra i Antonio Ripa, així com dels valencians Josep Prades, Francisco Hernández i Llana, Pasqual Fuentes i Vicent Martín i Soler.
 
El divendres següent, 6 d'octubre, torna a aquest escenarni l'orquestra barroca Vespres d'Arnadí. En aquesta ocasió, presentaran concerts per a instruments solistes de Johann Sebastian Bach, com són el concert a La major per a clavicèmbal, el solista del qual serà el director del grup Dani Espasa, així com el doble concert per a oboè i violí protagonitzat pel director d'Ateneu d 'Història i Art, Pere Saragossa, i el jove rus Vadym Makarenko, i el 5è concert de Brandenburg amb Marina Durany al travers, a més dels esmentats solistes del violí i el clavicèmbal.
 
El festival finalitzarà el dilluns 9 d'octubre amb un projecte de recuperació de l'obra del valencià Josep Melcior Gomis. Aquesta és la sessió nova del festival, ja que el programa Hôtel Favart se centra en música del romanticisme, interpretada per primera vegada en aquest certamen. Aquest repertori té molts registres expressius de gran inspiració lírica, plasmant part de patrimoni romàntic valencià. Amb Gomis, s'interpretaran obres de Giacomo Rossini, Ferdinando Carulli i Manuel García amb l'actuació de la mezzosoprano Adriana Mayer, el guitarrista Rubén Parejo, el pianista Carles Budó i el percussionista Pere Olivé.
 
Les entrades per assistir al Festival es poden adquirir a Especialitats Lloret, Bar La Placeta, l'església Crist Ressucitat i a la web laviladeljoy.com.
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 19 de Setembre de 2023