L'Alcalde Marcos Zaragoza i el regidor d'Esports, Peyo Lloret, reben el campió del món de Taekwon-do, Bahaa Talhaoui Kabi, i la campiona d'Europa de Fisioculturisme i Fitness, María Rosa Prieto

Tots dos esportistes vilers repeteixen els títols obtinguts l'any passat: Talhaoui es corona per segon any consecutiu com a Campió del Món de Taekwon-do i la fisioculturista revalida el primer lloc al rànquing europeu que va aconseguir l'any passat a la IFBB Pro League.

  

Imagen que acompaña la notícia
L'Alcalde Marcos Zaragoza i el regidor d'Esports, Peyo Lloret, han rebut aquest matí a l'Ajuntament el campió del món de Taekwon-do, Bahaa Talhaoui Kabi, el seu germà Yassine, i la campiona d'Europa de Fisioculturisme i Fitness, María Rosa Prieto.
 
Bahaa Talhaoui Kabi, de 18 anys, ha aconseguit el seu darrer or a la categoria individual júnior del Campionat Mundial de Taekwondo, que es va celebrar el 6 de setembre a Finlàndia. Aquest any manté els guardons de l'any passat: s'ha coronat com a Campió de la Copa del Món Wako 2023, Campió del Món 2023 de Taekwondo ITF Kickboxing Wako i ha obtingut la plata al Campionat Europeu de Taekwon-do ITF. El 7 vegades campió d'Espanya, va aconseguir també la Copa del Món 2022 de Taekwondo ITF a Eslovènia i el segon lloc a l'Europeu 2022, a més del bronze el 2021. El jove esportista viler porta des dels 4 anys practicant aquesta disciplina al Club Gym TAE Team de la Vila amb el seu instructor Fèlix García Zamora. Va començar a competir a nivell internacional el 2021 i demà viatja a Itàlia a competir per un altre torneig mundial.
El seu germà Yassine, que també ha visitat el consistori, també ha estat 7 vegades campió d'Espanya com el seu germà Bahha. El més gran porta una carrera esportiva doble competint en la modalitat de kickboxing i de taekwon-do. En aquesta última va debutar amb la Selecció Espanyola el 2017 i va ser subcampió del món amb 16 anys. El 2018 va obtenir la plata al campionat europeu i el 2019 es va proclamar Campió del Món. El 2022 va revalidar el seu títol de Campió del Món i Campió d'Europa a Taekwon-do. En la modalitat de kickboxing ocupa el lloc número al rànquing del Comitè Olímpic Internacional i és 4 vegades campió de la Copa del Món de Kickboxing, 7 Campió d'Espanya i 2 vegades Campió d'Europa.
 
María Rosa Prieto, de 41 anys, ha revalidat el títol de campiona d'Europa Màster en la modalitat de Fisioculturisme i Fitness, que va aconseguir per primera vegada el 2022. Des del 2018 va competir com a membre de la Federació Espanyola de Fisioculturisme i Fitness en certàmens nacionals i autonòmics. L'any passat va deixar la federació espanyola per la IFBB Pro League i va guanyar també l'Euromaster World Wide i va quedar segona classificada al Campionat d'Europa sènior.
 
Zaragoza i Lloret els han felicitat pel darrer títol i han reconegut la gran trajectòria i esforç dels tres esportistes vilers. "Ells són exemple de constància, dedicació i afany per aconseguir els seus objectius i són, és clar, un orgull per al nostre poble, ja que eleven el nom de la Vila Joiosa a nivell internacional en l'àmbit esportiu", assenyala l'Alcalde.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 26 de Setembre de 2023