El Mercat Central i la casa museu de La Barbera presents al Festival Open ALC 2023 del Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alacant

Professionals, estudiants d'Arquitectura i veïns visiten les dues edificacions amb la presència de l'arquitecte de la finca de la Barbera, José Luis Gallardo Blanquer, com a part de les activitats de la Setmana de l'Arquitectura del 2023

  

Imagen que acompaña la notícia
Arquitectes, estudiants d´Arquitectura i veïns han visitat aquest matí el Mercat Central i la casa museu La Barbera dels Aragonès. Ambdues edificacions municipals formen part del Festival Open ALC 2023, un recorregut guiat pels edificis més emblemàtics de la província d'Alacant seleccionats pels professionals del col·legi.
El Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alacant organitza, dins la Setmana de l'Arquitectura del 2023, el Festival Open ALC 2023. En aquest certamen s'organitzen visites guiades a diversos edificis de la província amb l'objectiu de potenciar la presència de l'arquitectura i l'arquitectura urbanisme recent i de qualitat entre la ciutadania. Hui és el torn de la Marina Baixa i la ruta ha recorregut les poblacions de la Vila Joiosa i Benidorm.
 
A la Vila Joiosa, la comitiva ha visitat el Mercat Central, obra dels arquitectes Álvaro Soto i Javier Maroto, i la casa i el parc de la finca La Barbera, que ha comptat amb l'explicació del mateix arquitecte, José Luis Gallardo, que va dissenyar la intervenció a la masia i jardins amb la restauració de la casa dels Aragonès, la construcció d'un auditori a l'aire lliure i l'entorn del parc.
 
A la visita també s'hi han unit l'alcalde Marcos Zaragoza, el regidor d'Urbanisme, Pedro Ramis, i la regidora de Patrimoni Històric, Comerç i Turisme, Rosa Llorca. L'Alcalde Marcos Zaragoza ha agraït la visita als assistents i ha assenyalat que “tant el Mercat com el parc i la casa de la Barbera necessiten un manteniment constant, que no han tingut en els darrers anys”, i ha proposat intervenir a les dues infraestructures municipals i executar accions de rehabilitació, així com la instal·lació de més ombres i arbrats al parc de la Barbera, entre altres.
Per la seua banda, Rosa Llorca ha afegit que aquesta jornada “és una oportunitat única de conèixer arquitectura i urbanisme contemporanis al nostre territori, que, a més, fomenta el coneixement de la ciutat i el valor de l'espai urbà, per la qual cosa agraïm l'aposta del col·legi d'arquitectes pels nostres edificis públics i esperem que es consolide com a cita anual”.
 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 27 de Setembre de 2023