La Vila Joiosa celebra el 45è aniversari de la Constitució Espanyola amb la lectura d'articles i l'exposició de documents del 6 de desembre de 1978

A l'acte institucional de l'aniversari de la Constitució Espanyola s'inaugurarà l'exposició del document de la Carta Magna publicat el 1978, així com un panell commemoratiu de les corporacions municipals de l'etapa de la democràcia a la Vila Joiosa.

  

Imagen que acompaña la notícia
L'Ajuntament de la Vila Joiosa celebrarà demà el 45è aniversari de l'aprovació de la Constitució Espanyola amb un acte institucional a les 10 hores a l'Espai d'Art Contemporani de la finca de la Barbera dels Aragonès.
 
A la trobada, membres de la Corporació municipal llegiran articles de la Carta Magna i, després del discurs institucional de l'Alcalde Marcos Zaragoza, s'inaugurarà la mostra commemorativa del 45è aniversari de la ratificació de la Constitució Espanyola. Per això, s'exhibiran a l'Espai d'Art Contemporani un exemplar de la norma suprema publicada el 1978, així com el document de la Constitució de les Corts de Cadis del 1812 (més conegut com la Constitució de la Pepa) i que va estar en vigor fins al 1837. A més, s'exposaran les paperetes i resultats del referèndum en què van participar els vilers aquell 6 de desembre de 1978 i pel qual es va aprovar la Constitució. A més, la mostra presenta un panell commemoratiu dels membres de les corporacions municipals de les dotze legislatures que han governat l'Ajuntament de la Vila Joiosa des del 1979. La mostra estarà exposada durant tot el mes de desembre.
 
La Constitució Espanyola és la norma suprema de l'ordenament jurídic espanyol, a la qual estan subjectes tots els poders públics i ciutadans d'Espanya, des de la seva entrada en vigor el 29 de desembre de 1978. Aquest document es va redactar a partir de les negociacions i els acords entre els diferents partits polítics amb representació parlamentària en aquell moment; va ser aprovat per les Corts Generals en sessions plenàries del Congrés dels Diputats i del Senat celebrades el 31 d'octubre del 1978; i ratificada pel poble espanyol en referèndum de 6 de desembre de 1978 i sancionada per S.M. el Rei don Joan Carles I davant les Corts el 27 de desembre del mateix any.
?
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 05 de Desembre de 2023