La investigadora Ana Baldó presenta el llibre La costura dels arts marítims. La indústria del fil, la corderia i la xàrcia marinera a la Vila Joiosa”

L'acte de presentació ha comptat amb l'assistència del director i la conservadora del Museu Marítim de Barcelona, que li ha atorgat el premi de recerca Ricart i Gilart.

Imagen que acompaña la notícia
La investigadora Ana Baldó va presentar ahir el llibre “La costura dels arts marítims. La indústria del fil, la corderia i la xàrcia marinera a la Vila Joiosa”. Aquesta publicació, editada pel Museu Marítim de Barcelona i l'Ajuntament de la Vila Joiosa, ha estat la guanyadora del XVIII Premi de Recerca Ricart i Giralt del Museu Marítim de Barcelona i l'Institut Ramon Muntaner.
 
A les seues quasi 300 pàgines i 120 fotografies, “La costura de les arts marítimes” mostra la organització laboral de la producció manufacturera espanyola de fil, caporals i xarxa marina. Baldó explica que “La Vila Joiosa n'ha proveït naus mercants i barques de pesca des de temps ancestral i l'organització productiva es va mantenir gremial fins als anys seixanta del segle XX, a causa de l'escassa industrialització, el feble i inestable liberalisme i la posterior autarquia de la Dictadura”.
 
L'acte de presentació, que va tenir lloc a Vilamuseu, va comptar amb la presència del director i la conservadora i responsable de publicacions del Museu Marítim de Barcelona, Enric Garcia i Inma González, així com de la regidora de Patrimoni Històric, Rosa Llorca, i el director de Vilamuseu, Antonio Espinosa.
 
El Museu Marítim de Barcelona i Vilamuseu treballen de manera col·laborativa també en investigacions com ara el vinculat amb la Companyia Transatlàntica Espanyola i el projecte de recerca etnogràfica oral i documental del Museu Marítim de Barcelona “Veus de la Mar”.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 17 d’Abril de 2024