L'Ajuntament de la Vila Joiosa i AFEM Marina Baixa s'uneixen per a combatre l'estigma social de la salut mental

Una pancarta desplegada en la Barbera dels Aragonés i la lectura d'un manifest amb motiu del pròxim Dia Mundial de la Salut Mental visibilitzen la necessitat d'elaborar estratègies que servisquen de suport a les persones que pateixen aquest tipus d'afecció

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa i l'Asociación de Familiares y Enfermos Mentales (AFEM Marina Baixa) han desplegat aquest matí una pancarta commemorativa al balcó de la Casa Museu de la Barbera, amb motiu del pròxim 10 d'octubre, Dia Mundial de la Salut Mental. Un acte en el qual l'associació ha estat acompanyada per la regidora de Benestar Social i Igualtat, Asun Lloret, i diversos membres de la corporació municipal de la Vila Joiosa.

 

Després de la posada de la pancarta commemorativa, s'ha procedit per part d'AFEM Marina Baixa a donar lectura al manifest elaborat per la Confederació de Salut Mental d'Espanya, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

 

L'objectiu d'aquesta acció conjunta del consistori viler i AFEM Marina Baixa és visibilitzar el greu trastorn mental que pateixen multitud de persones en la societat global i sol·licitar als organismes superiors l'elaboració d'un conjunt d'estratègies que servisquen de suport a aquestes persones i els permeta suportar la seua malaltia o curar-se definitivament.

 

"Es tracta d'un problema global que afecta un gran nombre de persones i, no obstant això, no existeixen serveis de salut mental pública de qualitat. Un problema que s'ha agreujat amb les dificultats que han plantejat les mesures per a reduir els contagis per la COVID-19 a tot el món. És necessari ser realistes i afrontar que la salut mental és un problema de primer ordre sanitari. Per això, des de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ens comprometem amb AFEM per a donar visibilitat i suport institucional a la seua causa, amb la finalitat que aconseguisquen els seus objectius, que són també els nostres i els de moltes altres persones de la societat", ha declarat la regidora d'Igualtat vilera en concloure l'acte.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 05 d’Octubre de 2021