Medi Ambient comença el tractament de pins per a combatre la plaga anual de la processionària

Les primeres actuacions s'estan donant en les zones en què existeix major afluència de públic, com ara centres d'ensenyament, zones esportives i parcs i jardins

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Durant el mes de novembre, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, ha començat el tractament de pins per a combatre la plaga anual de la processionària, que anualment afecta a aquest tipus d'arbres, i centrarà les primeres actuacions en les zones en què existeix major risc com a centres d'ensenyament, zones esportives i parcs i jardins, donada la seua major afluència de públic.

 

El tractament s'està duent a terme per l'empresa ACTUA, responsable del manteniment de zones verdes i la Cooperativa agrícola, que treballa en les zones on no correspon a l'empresa. S'està realitzant utilitzant dues metodologies: per injecció en el tronc (en exemplars grans) i per fumigació (en zones de major densitat amb exemplars més joves). S'utilitzen fitosanitaris de baix impacte ambiental, específics per al problema a resoldre i amb baixa toxicitat per a la fauna no objectiu.

 

El regidor de Medi Ambient, José Carlos Gil, ha explicat que "el consistori preveu les actuacions pertinents cada any perquè la processionària no arribe a emmalaltir els pins ni siga perillosa per a les persones que puguen ser a prop. Dins d'aqueix protocol d'actuació s'estableix que el tractament es realitze en aquestes dates; ja que “és quan és més efectiu”.

 

No obstant això, malgrat el tractament, poden aparéixer bosses aïllades; per la qual cosa, es continuarà la revisió dels pins durant tot l'any per a la seua retirada immediata.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 29 de Novembre de 2021