La fusió balcànica de La Trocamba Matanusca arriba al Teatre Auditori de la Vila Joiosa

L'actuació tindrà lloc el divendres 21 gener a les 19.00 hores i les entrades ja estan a la venda en taquilla i en el web del Teatre Auditori

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La fusió balcànica de La Trocamba Matanusca arriba a l'Auditori Teatre de la Vila Joiosa. Divendres que ve 21 gener tindrà lloc en el Teatre Auditori de la Vila Joiosa l'actuació de La Trocamba Matanusca, un increïble espectacle instrumental que fusiona estils com el ska amb els ritmes balcànics.

 

La Trocamba Matanusca naix de la curiositat d'una colla de músics de les bandes de música popular dels pobles a les comarques centrals. A partir d'ací exploren les sonoritats de les músiques tradicionals d'Europa de l'est, mesclant la potència dels ritmes i melodies klezmer i gitanes dels Balcans (amb referents com les pel·lícules d'Emir Kusturika o grups com Fanfare Ciocarlia), amb altres ingredients com el swing, jazz, la cúmbia o el reggae.

 

El resultat és una mescla de melodies frenètiques i acompanyada d'una àmplia paleta de colors, gràcies a una formació en què la secció de vent és la protagonista: trompeta, trombó, bombardí, clarinet i dos saxos, acordió, baix i guitarra elèctrica i percussió.

 

Amb aquesta proposta han participat en festivals de folk i música de fusió d’àmbit nacional i han realitzat diverses gires internacionals amb actuacions a Portugal, al Regne Unit, a França, a Itàlia, a Suïssa i a Àustria.

 

Pau Sanchis, trompetista i animador dels directes, assenyala que per a preparar l'espectacle amb gent asseguda han pensat d'incorporar “alguns elements nous al directe per a arrancar també algun riure, fer-lo més participatiu o fer alguna cançó amb un ritme més pausat”.

 

Fins al moment La Trocamba Matanusca ha publicat tres àlbums, que es poden descarregar de manera gratuïta des del seu web: Balkan Gypsy del Bancal (2011), Mandoro i Boruca (2015) i A Pic i Pala (2019).

 

L'actuació, organitzada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, tindrà lloc divendres que ve 21 gener a les 19.00 hores en el Teatre Auditori de la localitat, les entrades ja estan a la venda i es poden comprar per 6 euros en la taquilla del Teatre Auditori (2 amb abonament reduït) i també des del web: https://entradas.instanticket.es/auditorilavila/public/janto/

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 18 de Gener de 2022