Vilamuseu presenta la programació especial infantil per a este estiu

Vilamuseu amplia el seu horari durant l'estiu i ofereix activitats específiques per al públic infantil com ara els tallers de Vilakids i cursos d'arqueologia.

  

Imagen que acompaña la notícia
Vilamuseu presenta la programació i l'horari d'estiu. Fins al 15 de setembre, obrirà de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 21.30 hores, així com els diumenges i els festius de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns romandrà tancat al públic, com la resta de l'any.
 
El públic infantil disposa d'una àmplia oferta amb els tallers Vilakids al juliol i l'agost en horari de 12.00 a 13.30 hores. Els dimarts s'ofereix el taller “El nus de Salomó”, els dimecres “L'any nou egipci”, els dijous “Històries de l'Olimp” i els divendres “Ecopostales de Vilamuseu”. A més, s'organitzarà la "Missió arqueològica", un curs d'una setmana sobre arqueologia adreçat a xiquets i xiquetes de 8 a 12 anys, els quals aprendran tots els detalls per fer una excavació, visitaran el laboratori de restauració, on coneixeran com es tracten els materials extrets de l'excavació i com es difonen, posteriorment, els resultats de la investigació. La "Missió arqueològica" s'impartirà en dos torns del 16 al 19 de juliol i del 27 al 31 d'agost, en horari de 10.00 a 12.00 hores.
 
Pel que fa a la programació per a l'estiu, es podran visitar les tres exposicions semipermanents que expliquen la història de la Vila Joiosa. D'una banda, “Tresors de la Vila Joiosa” se centra en la història antiga i medieval del municipi a través de les excepcionals peces que han aparegut als jaciments arqueològics del municipi, especialment a les necròpolis de la Creueta i Poble Nou. L'exposició “Música, pólvora i desembarc” enllaça els atacs barbarescos dels segles XV al XVIII i la defensa de la costa amb les festes de Moros i Cristians, des del seu origen fins a l'actualitat. Per la seva banda, l'exposició “El pecio Bou Ferrer. Un jaciment extraordinari” presenta la història d'un vaixell mercant romà, amb un carregament molt especial destinat a l'emperador de Roma, que acaba naufragant davant de les costes de la Vila Joiosa.
 
A més, s'ofereixen visites guiades al magatzem d'àmfores i al laboratori d'arqueologia subaquàtica de dimarts a dissabte a les 11.30 i dijous a les 20.00.
 
D'altra banda, es pot visitar la Casa Museu La Barbera dels Aragonès, que mostra la forma de vida d'una família important al segle XIX. Les visites són guiades de dimarts a dissabte a les 13.00 hores i dijous no festius a les 18.30 hores.
 
Durant les festes patronals de Moros i Crisitans, del 24 al 31 de juliol, Vilamuseu estarà obert de 10.00 a 14.00 hores, però no s'oferiran visites guiades ni tallers.
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 19 de Juny de 2024